Sterkt Somalia-møte for statsråder

-Somaliske barn i Norge blir mobbet og skremt på grunn av oppstyret om omskjæring, sier Hibaaq (14).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hibaaq Mohamed Ali og søsteren Hani (16) fortalte dette til statsrådene Sylvia Brustad og Karita Bekkemellem Orheim torsdag. For statsrådene ble det et tankevekkende møte.

- Det er trist å høre at barn får problemer på grunn av reaksjonene mot omskjæring. Det understreker behovet for bedre informasjon til norske foreldre om hva dette dreier seg om, og for en tettere dialog med det somaliske miljøet i det videre arbeidet mot omskjæring, sier Brustad til NTB.

De to politikerne besøkte et miljø på Tøyen midt i innvandrer-Oslo som har arbeidet for å forhindre omskjæring av jenter lenge før TV2 satte det på dagsordenen med et smell.

- Vi er lei av å bli spurt i skolegården: «Er du omskåret?», «Skal foreldrene dine få deg omskåret? Små barn er redde for at foreldrene deres skal bli satt i fengsel og tatt fra dem, sier søstrene Hibaaq og Hani, som går på Apalløkka skole i Groruddalen.

MOBBING: Søstrene Hibaaq (t.v.) og Hani Mohamed Ali fortalte de norske statsrådene om somaliske barn som blir mobbet og skremt etter avsløringene om omskjæring.