Sterkt vitnemål mot Dutroux fra et av ofrene

Sabine Dardenne, den ene av de to jentene som overlevde skrekkopplevelsen i et fangehull i kjelleren til voldtektsmannen Marc Dutroux, konfronterte Dutroux direkte da hun vitnet mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dardenne kom med et følelsesladd og dramatisk vitnemål i rettssaken mot mannen som er tiltalt for bortføring og voldtekt av seks jenter og drap på to av dem.

Hun var tolv år gammel da hun i 80 dager ble holdt som fange i kjelleren til Dutroux, og jevnlig ble mishandlet og voldtatt.

Den nå 20 år gamle Dardenne virket trygg på seg selv og modig, men også litt nervøs, da hun snudde seg mot Dutroux og spurte ham direkte om hvorfor han ikke hadde drept henne, når hun hadde vært en så vanskelig fange, melder den britiske kringkastingen BBC.

Dutroux satt bak skuddsikkert glass bare noen meter fra Dardenne i rettssalen i den belgiske byen Arlon. Han insisterte på at det aldri hadde vært hensikten hans at hun skulle drepes.

Utilgivelig

Dardenne henvendte seg også til kona til Dutroux, Michelle Dutroux, og spurte henne hvordan hun, som mor selv, kunne kjenne til det som foregikk uten å gripe inn. Michelle Dutroux reiste seg og svarte at hun ikke ventet at Dardenne kunne tilgi det utilgivelige.

I vitnemålet fortalte Dardenne også at Dutroux var det eneste mennesket hun noensinne så i de 80 dagene hun satt fanget.

Hun sa at Dutroux fortalte henne at han opptrådte på vegne av en ond sjef som ville drepe henne, og at han var hennes eneste beskytter. Hun måtte bare åpne døra hvis det var han som kom, og bare hvis han sa klart at han var alene.

Så hjernevasket og redd var hun for den angivelige sjefen at hun trodde hun skulle drepes da politiet omsider fant henne i fangehullet. Hun omfavnet ham og takket ham for beskyttelsen da hun ble satt fri av politiet.

Fast bestemt

På forhånd hadde Dardenne gjort det klart at hun var fast bestemt på å vitne i saken mot mannen som bortførte henne og holdt henne som fange i 1996, og at hun ville se ham i øynene for å vise at hun ikke var blitt gal.

Den andre jenta, Laetitia Delhez, som også ble bortført og satt sammen med Dardenne de siste seks dagene i kjelleren, skal vitne tirsdag. Hun har nølt flere ganger, men nå skal hun være sikker på at hun vil vitne.

Dardennes advokat, Jean-Philippe Riviere, sa at hun har ventet i sju og et halvt år på å vitne mot Dutroux.

I forrige uke hørte retten om fire brev hun skrev til sine foreldre, som aldri ble sendt. «Jeg tror aldri jeg får se dere igjen,» skrev hun til familien i juli 1996.

Vitnemålet til de to jentene regnes for å være avgjørende for å fastslå om Dutroux opptrådte alene eller var med i et pedofilt nettverk.

(NTB)

MODIG: Sabrine var ett av Dutroux seks ofre, ifølge tiltalen. Hun er blitt 20 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer