- Stesønnen skjøt også

Påtalemyndighetene i Virigina hevder å ha bevis for at 17 år gamle John Lee Malvo hadde fingeren på avtrekkeren i minst en av snikskytterdrapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 17 år gamle gutten som har jamaicansk bakgrunn mistenkes for å ha vært den som skjøt og drepte Linda Franklin (47), en FBI-analytiker som ble drept inne i et parkeringshus med et skudd mot hodet.

- Det vil komme bevis for at den mindreåringe var skytteren, sier statsadvokats Robert F. Horan, leder for påtalemyndighetene i Fairfax fylke i delstaten Virginia. Foreløpig vil han ikke gi noen detaljer.

Avisa New York Times skriver at påstanden brukes som et argument i den juridiske striden om hvor de to drapsmistenkte først skal stilles for retten. Påtalemyndighetene i Virginia mener de bør få stille Malvo og hans stefar John Allen Muhammad (41) for retten først, siden lovverket i delstaten åpner for at begge de tiltalte kan få dødsstraff.

Foreløpig holdes de to mennene av føderale påtalemyndigheter. De sier de vil støtte at den første rettssaken holdes i Virginia, men at en føderal rettssak ville være best. I et brev krevde Alvo og Muhammad 10 millioner dollar for å stanse skytingen. Det betyr at de kan tiltales for utpressing på tvers av delstater, en føderal forbrytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer