Steve Bannon angrer og hyller Trump og sønnen

Donald Trumps tidligere kampanjesjef snakker ut etter sjokkuttalelse i bok.

ANGRER: Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon er i boka «Fire and fury» sitert på at han mener et møte Trump jr. hadde med russere var upatriotisk og forrædersk. Nå angrer han. Foto: AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM / NTB Scanpix
ANGRER: Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon er i boka «Fire and fury» sitert på at han mener et møte Trump jr. hadde med russere var upatriotisk og forrædersk. Nå angrer han. Foto: AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ukas desidert største politiske bombe i USA, var utgivelsen av boka «Fire and Fury» som omhandler livet på innsiden av Donald Trumps hvite hus.

Det første som ble lekket fra boka, var sitater fra Trumps tidligere betrodde sjefstrateg, Steve Bannon. Der gikk Bannon kraftig ut mot et møte Donald Trump jr. hadde med russiske kontakter i Trump Tower sommeren 2016.

Sjefstrategen kalte møtet «forrædersk» og «upatriotisk». Kommentarene og Bannons involvering i den omstridte boka fikk hans tidligere sjef til å rase.

- Angrer

Nå har imidlertid Bannon tatt bladet fra munn om de oppsiktsvekkende kommentarene. Han legger seg nærmest flat.

- Jeg angrer på at mitt forsinkede svar på den unøyaktige rapporteringen om Donald jr. har fått oppmerksomheten vekk fra de historiske bragdene presidenten har fått til i løpet av det første året, sier han til nyhetsnettstedet Axios.

Det er også tydelig at Bannons ord har gått inn på Trump og hans nærmeste familie.

I boka hevder blant annet forfatter og Hollywood Reporter-journalist Michael Wolf at Trump egentlig ikke ønsket å bli valgt til president. Planen skal i stedet ha vært å bruke valgkampen som markedsføring av Trumps næringsvirksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer