Lagde hakekors i betong

Steve renoverte foran huset. Naboene er ikke begeistret

- Dreper verdien på alle husene i gata.

SVÆRT TYDELIG: Spesielt fra lufta går det fram hvor prangende Steve Johnsons nye svastika er. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SVÆRT TYDELIG: Spesielt fra lufta går det fram hvor prangende Steve Johnsons nye svastika er. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Naboene til Steve Johnson fra El Sobrante utenfor San Francisco er forferdet etter å ha oppdaget hva han har laget på plassen foran huset sitt: et stort hakekors på 3 x 3 meter i betong, skriver Newsweek.

- Det er teit. Det dreper verdien på huset, på alle husene i gata, sier Vince Penhnelt til CBS SF Bay Area.

- Galt

Renee Schultz er jødisk, og svarer slik på spørsmål fra TV-kanalen KGO hvorvidt hun tar anstøt av svastikaen.

- Ja! På vegne av alle jøder som døde med det … ja, absolutt!

Schultz, som har vært Johnsons nabo i 27 år, sier til NBC Bay Area at hun har gjort det klinkende klart overfor ham hva hun synes om utsmykningen.

- Jeg samtykker ikke i det; jeg synes det er galt. Jeg liker det ikke, men det er hans plass, sier naboen.

I mange kulturer

Hakekors, eller svastika, finnes i mange gamle kulturer, og er et lykkebringende symbol i hinduismen, buddhismen og den tibetanske bon-religionen. Det er også kjent fra norrøn tid.

I moderne tid er det imidlertid uatskillelig forbundet med nazismen, og prydet Nazi-Tysklands nasjonalflagg. I dag er det forbudt som politisk symbol i en rekke land, deriblant Norge og forbundsrepublikken Tyskland. I USA fins ikke noe forbud, på grunn av vernet om ytringsfriheten, ifølge Vox.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer