Stevnemøte i åpen båt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi spleiset to fiskere for å se om de var i stand til å få annet enn fisk på kroken.

OPPEGÅRDSTJERNET (Dagbladet): Jan Henrik Steen (40) og Trine Iversen (44) hadde aldri truffet hverandre før Dagbladet kontaktet dem og spurte om de ville dra på fisketur. I fiskingens navn tok de utfordringen, og vi sendte dem ut i båt på Oppegårdstjernet.

Trine jobber til daglig som selger i Aksess AS og er aktiv i Frogn Jeger- og Fiskerforening. Jan er formann på Askos sentrallager i Vestby og kasserer i Vestby JFF. Han har en datter på 13 år og en sønn på 15, og Trine har en datter på 11. Begge har sørget for å være mye ute med barna.

-  Alle like

Fisking handler ikke bare om å få fisk. Det handler vel så mye om å komme bort fra hverdagen og inn i andre og mer behagelige rammer.I en båt på et lite vann, eller i bølgeskvulpet på brygga, er man prisgitt roen og seg selv.

-  Man får kontakt med folk på en annen måte når man er på fisketur. Hvis jeg er ute og fisker sammen med sønnen min, så ser jeg ikke på ham som en sønn. Jeg ser på ham som en kamerat. På fisketur er alle like, sier Jan.

Napp?

Fisket i Oppegårdstjernet denne dagen var ikke det helt store. Det skal nevnes at mulighetene begrenset seg kraftig siden vi utstyrte de to med hver sin markstang uten verken snøre, krok eller mark, men Trine hadde tatt med seg eget fiskeutstyr.

b> ROMANTISK:  En fisketur i åpen båt kan være en romantisk opplevelse. Jan H. Steen og Trine Iversen stilte opp på vår uhøytidelige ogarrangerte speed-dating. Foto: Rune I. Myhre
b> ROMANTISK: En fisketur i åpen båt kan være en romantisk opplevelse. Jan H. Steen og Trine Iversen stilte opp på vår uhøytidelige og

arrangerte speed-dating. Foto: Rune I. Myhre Vis mer

Stokk på kroken

Fra land så det en stund ut til at hun hadde fått fisk. Det viste seg imidlertid at det var en stokk hun fikk på kroken, og etter en god time ga de opp fiskingen og rodde inn til land igjen.

-  Ble det napp?

-  Nei, vi fikk bare den stokken, svarer Trine.

-  Jo, jo, men ble det napp?

-  He-he. Vi hadde i alle fall mange felles interesser og mye å snakke om.