STEVNER: Bostyrer Leif Petter Madsen. Foto HENNING LILLEGÅRD / Dagbladet
STEVNER: Bostyrer Leif Petter Madsen. Foto HENNING LILLEGÅRD / DagbladetVis mer

Stevner fire medlemmer i TA Invest

60 medlemmer av aksjeklubben fikk utbetalt store beløp rett før alt kollapset. Nå er bostyrer på pengejakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Bostyrer Leif Petter Madsen stevner fire personer for å få tilbakebetalt gevinstene etter konkursen i aksjespareklubben TA Invest.

Totalt skal rundt 60 medlemmer i den omstridte aksjespareklubben ha fått utbetalt mer enn 90 millioner kroner før konkursen i fjor. Nå stevner bostyreren fire personer for et samlet krav på rundt fem millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ønsker å prøve jussen i dette, og vi har fått noen saker som ikke er så veldig kompliserte, sier Leif Petter Madsen.

Han håper at en dom i boets favør vil gjøre det lettere å få andre til å betale frivillig eller inngå forlik. Det endelige målet er å kreve inn alle gevinstene og fordele dem på nytt.

Totalregnestykket for utbetalingene, som Skatt øst har sammenstilt, er imidlertid usikkert på grunn av det omfattende rotet i aksjespareklubben.

- Det er veldig mange korreksjoner og utrolig mye arbeid knyttet til å få dokumentert materialet. Det er kolossalt mye jobb, sier bostyreren.

Ekteparet som etablerte aksjespareklubben TA Invest i 1996, er siktet for bedrageri, underslag og for å ha drevet investeringsvirksomhet uten konsesjon. Selskapet har hatt rundt 400 medlemmer og over 500 millioner kroner i forvaltningskapital.

I en fersk rapport skriver Madsen at det er hentet inn 156 millioner kroner etter salg av eiendommene etter aksjespareklubben. Det siktede ekteparets bolig i Trondheim er det imidlertid ikke oppnådd høyt nok bud på.

(NTB)

SIKTET: Ekteparet Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersensom etablerte aksjespareklubben TA Invest i 1996. De er siktet for bedrageri, underslag og for å ha drevet investeringsvirksomhet uten konsesjon. Selskapet har hatt rundt 400 medlemmer og over 500 millioner kroner i forvaltningskapital. Foto: Privat
SIKTET: Ekteparet Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersensom etablerte aksjespareklubben TA Invest i 1996. De er siktet for bedrageri, underslag og for å ha drevet investeringsvirksomhet uten konsesjon. Selskapet har hatt rundt 400 medlemmer og over 500 millioner kroner i forvaltningskapital. Foto: Privat Vis mer