Stevner Roskilde-festivalen for retten etter dødsulykke

Foreldrene til fire av de ni publikummerne som ble klemt i hjel under Roskilde-festivalen i 2000 stevner festivalledelsen for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et av foreldreparene sendte inn en stevning til domstolen i Roskilde like før jul, og foreldrene til tre andre ofre forbereder også stevning, skriver avisen Politiken i sin søndagsutgave.

- For oss handler det ikke om penger. Det handler om at Roskilde-festivalen skal påta seg ansvaret for dem som skjedde, sier Finn Tonnesen. Han og ektefellen har fått fri rettshjelp for å føre sak mot festivalledelsen. De mistet sin 17 år gamle sønn i ulykken.

Både politiet og statsadvokaten på Sjælland undersøkte saken. Begge kritiserte sikkerheten under festivalen, men konkluderte med at det ikke hadde skjedd noe straffbart.

Advokat Tyge Trier, som representerer de tre andre foreldreparene, sier de krever at festivalledelsen anerkjenner erstatningsansvar. Roskilde-festivalen har sagt seg villig til å betale, men vil ikke påta seg ansvaret.

- Vår konklusjon er at det ikke foreligger noe juridisk erstatningsansvar, sier festivalens advokat Bruno Månsson. Han sendte i august en sjekk til ekteparet Tonnesen, men de ville ikke ta imot pengene.

De ni festivalgjengerne ble klemt til døde under en konsert med bandet Pearl Jam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.