Stevner Statoil for 30 mill.

Olav Fjell fikk sju millioner etter korrupsjonsskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olav Fjell stevner sin tidligere arbeidsgiver Statoil for en voldgiftsrett. Hvor raskt det vil komme en avklaring rundt den tidligere konsernsjefens pensjonsavtale kan ingen av partene si noe om.

- Først må det oppnevnes en voldgiftsrett. Vi har ikke gjort det ennå. Deretter må det sendes inn en stevning. Alt dette vil kunne skje i løpet av en til tre uker. Hvor lang tid voldgiftsretten så vil bruke på sin behandling er det umulig å si noe om på forhånd, sier Fjells advokat, høyesterettsadvokat Harald Arnkværn, til NTB.

Striden står om Fjells pensjonsavtale. Han mener han har krav på tidligpensjon, mens Statoils styre avviser dette blankt.

Begge deler

I forbindelse med den såkalte Iran-saken ble Olav Fjell bedt om å slutte som konsernsjef i selskapet. Han fikk med seg sju millioner i sluttvederlag og et halvt års etterlønn.

Fjell mener han i tillegg til dette har krav på tidligpensjon fra 60 til 67 år. En slik pensjon utgjør 66 prosent av full årslønn.

Advokat Lars Holo i advokatfirmaet Arntzen de Besche har utredet saken for Statoils styre, og han konkluderte i sommer med at Fjell ikke har krav på både sluttvederlag og tidligpensjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer