Stevnet for retten: - Nekter å stille

Statsminister Erna Solberg (H) er stevnet som vitne, men slipper å stille i retten etter en avgjørelse fra Oslo tingrett. - Et svik, tordner advokat.

DUELLEN: Statsminister Erna Solberg og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre møtes til årets første lederdebatten før valget. Programleder: Elias Zahl-Pettersen. Kommentator: Marie Simonsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hun har gitt ham falske forhåpninger. Han opplever det som et svik fra en politiker å si noe helt annet enn det departementet mener. Han er på sett og vis blitt villedet av statsministeren, sier advokat Olav Lægreid til Dagbladet.

25. mai ble statsminister Erna Solberg (H) stevnet som vitne i Salangen-Nyheter-redaktør Jon Henrik Larsens sak mot staten. Stevningen ble sendt med rekommandert post til Solbergs private adresse.

Lægreid, som er Larsens advokat, sier at han aldri fikk svar fra statsministeren på stevningen. I stedet fikk han et svar fra Regjeringsadvokaten via retten.

Regjeringsadvokaten krevde Solberg avskåret som vitne - og i juli fikk de medhold i Oslo tingrett. Lægreid har anket avgjørelsen til Borgarting lagmannsrett.

- Erna Solberg nekter å stille som vitne, og retten har sanksjonert hennes nektelse. Hun er vitnestevnet fordi hun har involvert seg i saken på et tidligere tidspunkt, og gitt støtte til Larsens sak - stikk i strid med synet staten nå gir uttrykk for, sier Lægreid.

- Veldig trist

Jon Henrik Larsen har siden 2019 kjempet mot Salangen kommunes avgjørelse om å omgjøre vedtaket som i over et tiår gjorde det mulig for ham å få hjelp på arbeidsplassen av sin brukerstyrte personlige assistent (BPA).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer