Stevning mot Telenor i Russland

Den russiske antimonopoltjenesten (FAS) har varslet en stevning mot Telenor i Russland for å ugyldiggjøre Telenors kjøp av VimpelCom-aksjer fra Weather Investments.

I HARDT VÆR: Telenor er gjort kjent med at det er startet en rettslig prosess ved en domstol i Moskva mot Telenor East Holding og Weather Investments. Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIX
I HARDT VÆR: Telenor er gjort kjent med at det er startet en rettslig prosess ved en domstol i Moskva mot Telenor East Holding og Weather Investments. Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor er gjort kjent med at det er startet en rettslig prosess ved en domstol i Moskva mot Telenor East Holding og Weather Investments.

FAS hevder at aksje- og opsjonshandlene som Telenor og Weather Investments inngikk tidligere i år bryter med de russiske lovene om såkalte strategiske investeringer. FAS ber om at retten ugyldiggjør transaksjonen.

- Vi mener vi har opptrådt helt i henhold til kravene i lovene om strategiske investeringer, slik den har blitt tolket og håndhevet fram til nå, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor.

Den 15. februar 2012, kjøpte Telenor 234 millioner VimpelCom preferanseaksjer fra Weather Investments for 375 millioner dollar og økte sin andel av stemmerettigheter i VimpelCom Ltd. til 36,36 prosent.

(NTB)