I HARDT VÆR: Telenor er gjort kjent med at det er startet en rettslig prosess ved en domstol i Moskva mot Telenor East Holding og Weather Investments. Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIX
I HARDT VÆR: Telenor er gjort kjent med at det er startet en rettslig prosess ved en domstol i Moskva mot Telenor East Holding og Weather Investments. Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIXVis mer

Stevning mot Telenor i Russland

Den russiske antimonopoltjenesten (FAS) har varslet en stevning mot Telenor i Russland for å ugyldiggjøre Telenors kjøp av VimpelCom-aksjer fra Weather Investments.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor er gjort kjent med at det er startet en rettslig prosess ved en domstol i Moskva mot Telenor East Holding og Weather Investments.

FAS hevder at aksje- og opsjonshandlene som Telenor og Weather Investments inngikk tidligere i år bryter med de russiske lovene om såkalte strategiske investeringer. FAS ber om at retten ugyldiggjør transaksjonen.

- Vi mener vi har opptrådt helt i henhold til kravene i lovene om strategiske investeringer, slik den har blitt tolket og håndhevet fram til nå, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor.

Den 15. februar 2012, kjøpte Telenor 234 millioner VimpelCom preferanseaksjer fra Weather Investments for 375 millioner dollar og økte sin andel av stemmerettigheter i VimpelCom Ltd. til 36,36 prosent.

(NTB)