Stian (29) og Anders (27) har ikke gitt livstegn på fem uker

Likevel har eksperter stor tro på at «Lady Domina» og mannskapet vil komme til rette. - Jeg håper båten plutselig dukker opp, sier Jarle Andhøy.

MYSTERIUM: Skuta «Lady Domina» seilte ut fra St. Martin i Karibia for fem uker siden, og skulle vært i Asorene for fjorten dager siden. Men mannskapet på fem har ikke gitt livstegn fra seg. Foto: Bill Dietrich/Privat
MYSTERIUM: Skuta «Lady Domina» seilte ut fra St. Martin i Karibia for fem uker siden, og skulle vært i Asorene for fjorten dager siden. Men mannskapet på fem har ikke gitt livstegn fra seg. Foto: Bill Dietrich/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nå fem uker siden «Lady Domina» la ut fra øya St. Martin i Karibia. Seilskuta skulle sette kurs for Orkenøyene, for deretter å ende opp i Norge.

Men ingen har hørt fra mannskapet siden de forlot St. Martin.

Om bord er nordmennene Stian Abrahamsen (29) fra Kristiansand, Anders Mosteid (27) fra Hurdal og skipperen (49).

Danske Brian Fritzner (46) fra København og britiske Katie Lee (34) fra Stockport er også blant mannskapet.

Det var ventet at båten skulle nå Asorene for fjorten dager siden. Det er nå ei uke siden Utenriksdepartementet sendte ut bekymringsmelding.

- Gode farvann - Farvannene - Karibia og søndre del av Nordatlanteren - er normalt  på denne årstiden gode områder og seile i, men uansett fartøy og mannskap er havet et farlig sted å være. Den største trusselen for lystbåter i dette området i dag er annen skipstrafikk, sier eventyrer Jarle Andhøy til Dagbladet.

Andhøy har flere spektakulære seilekspedisjoner bak seg, og har selv opplevd at nære venner har forsvunnet på havet. Seilbåten «Berserk» forsvant i Sørishavet 22. februar 2011, med tre av besetningen på fem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer