Stian (6) klemt ihjel i garasjeport

Nå har politiet henlagt saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dermed slipper både styret i Skårertoppen borettslag og portleverandøren videre straffeforfølgelse - til tross for at garasjeporten manglet klemsikring, skriver Romerikets Blad.

- Vi har henlagt saken på grunnlag av bevisets stilling. Ut fra den informasjonen vi har er det ingenting som tilsier at noen er å domfelle, forteller politiadvokat Bjørn Arne Tronier, til Dagbladet.no

Nye regler

Den tragiske ulykken skjedde i Skåretoppen borettslag på Lørenskog 1. august 2005. Seks år gamle Stian Brettengen kom i klem under garasjeporten, og til tross for gjenopplivningsforsøk stod livet ikke til å redde. Garasjeporten ble montert før reglene om klemsikring trådte i kraft, og politiet har blant annet vurdert hvorvidt disse har tilbakevirkende kraft.

- Ingen kan strafferettslig forfølges, men i en eventuell erstatningssak vil det stilles andre krav til bevis, sier Tronier.

Svært skuffet

Guttens foreldre er svært opprørt over henleggelsen.

- Vi mener politiet har avslørt grov uaktsomhet vedrørende håndteringen av portene. Derfor er vi meget skuffet over at påtalemyndigheten ikke forfølger dette rettslig. Vi vil nå vurdere å anke denne saken.

VURDERER ANKE: Stian Brettengens foreldre vurderer å gå videre med saken. Ole C.H. Thomassen
VURDERER ANKE: Stian Brettengens foreldre vurderer å gå videre med saken. Ole C.H. Thomassen Vis mer

Det er alt vi har å si på dette tidspunktet, sier advokat Henning Hoff Wikborg, som representerer 6-åringens far, til Romerikes Blad.

Les også: 6-åring klemt ihjel

TRAGISK ULYKKE: Garasjeporten som tok livet av Stian Brettengen (6), manglet klemsikring. Ole C.H. Thomassen
TRAGISK ULYKKE: Garasjeporten som tok livet av Stian Brettengen (6), manglet klemsikring. Ole C.H. Thomassen Vis mer