Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stian Eckhoff sier nei til dameblad

Stian Eckhoff vant verdenscupåpningen og tente håp om OL-suksess. Men posering og heltedyrkelse lar skiskytteren ligge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stian Eckhoff vant verdenscupåpningen og tente håp om OL-suksess. Men posering og heltedyrkelse lar skiskytteren ligge. 26-åringen fra Bærum har lenge vært spådd som en mulig arvtaker til Ole Einar Bjørndalen. I går tok han sin andre verdenscupseier i karrieren. Eckhoff skjøt feilfritt på 10 kilometeren i Østersund, og var 4,8 sekunder foran Raphael Poiree i mål. Verdenscupseire i OL-sesonger fører gjerne med seg oppmerksomhet - også av den uønskede sorten. Skiskytteren sa nylig nei til å vise hud i et glanset magasin.

Dumt

-  Det kommer en del etterspørsel om å stille opp på ting. Men jeg vil være selektiv og ikke stille opp på alt. Det viktigste er å konsentrere seg om det sportslige, sier Stian Eckhoff til Dagbladet.

-  Jeg er en ganske nøktern person. Det er dumt å bli framstilt som noen helt, mener skiskytteren som var med på å ta stafettgull for Norge i mars i år.

-  Men skiskytterkronprins går greit?

-  Det tar jeg som en kompliment. Men Ole Einar har et utrolig høyt nivå. Også i dag ser du at han har mye inne. Det krever utrolig mye å komme opp på hans nivå. Jeg får bare prøve å ta små steg, sier Eckhoff.

Ole Einar Bjørndalen gikk inn til en 4. plass i går med tre bom. I mål var giganten fra Simostranda 31,7 sekund bak Eckhoff. Halvard Hanevold tok 5. plassen.

Overrasket

SLAPPER AV: Tilbake på hotellrommet, kan Stian Eckhoff slappe av etter sin andre verdenscupseier i skiskyting. Foto: Scanpix
SLAPPER AV: Tilbake på hotellrommet, kan Stian Eckhoff slappe av etter sin andre verdenscupseier i skiskyting. Foto: Scanpix Vis mer

-  Jeg ble veldig overrasket. Jeg synes jeg gikk et greit løp. Men jeg føler jeg har en del å gå på i løypa. På stående skyting var det sånn det skal være. Mens på liggende valgte jeg å gå for det trygge. Jeg brukte 37 sekunder. Normalt skyter jeg 10 sekunder raskere, forteller Eckhoff.

Stian Eckhoffs store mål for sesongen er selvsagt OL i Torino. Og for første gang i karrieren vil han derfor droppe enkeltrenn i verdenscupen for å stille maksimalt forberedt i februar.

Står over

-  Jeg kommer til å stå over en hel World Cup-runde, noen enkeltrenn og kanskje en og annen stafett. Totalt 4-5 renn. Det blir en avveining, sier Eckhoff.

-  Det er en sjanse å ta, men jeg tror jeg må ta den. Først og fremst må jeg kvalifisere meg til laget. Målet er å få med meg en medalje i bagasjen hjem fra OL, sier Stian Eckhoff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling