Stian Eckhoff sier nei til dameblad

Stian Eckhoff vant verdenscupåpningen og tente håp om OL-suksess. Men posering og heltedyrkelse lar skiskytteren ligge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stian Eckhoff vant verdenscupåpningen og tente håp om OL-suksess. Men posering og heltedyrkelse lar skiskytteren ligge. 26-åringen fra Bærum har lenge vært spådd som en mulig arvtaker til Ole Einar Bjørndalen. I går tok han sin andre verdenscupseier i karrieren. Eckhoff skjøt feilfritt på 10 kilometeren i Østersund, og var 4,8 sekunder foran Raphael Poiree i mål. Verdenscupseire i OL-sesonger fører gjerne med seg oppmerksomhet - også av den uønskede sorten. Skiskytteren sa nylig nei til å vise hud i et glanset magasin.

Dumt

-  Det kommer en del etterspørsel om å stille opp på ting. Men jeg vil være selektiv og ikke stille opp på alt. Det viktigste er å konsentrere seg om det sportslige, sier Stian Eckhoff til Dagbladet.

-  Jeg er en ganske nøktern person. Det er dumt å bli framstilt som noen helt, mener skiskytteren som var med på å ta stafettgull for Norge i mars i år.

-  Men skiskytterkronprins går greit?

-  Det tar jeg som en kompliment. Men Ole Einar har et utrolig høyt nivå. Også i dag ser du at han har mye inne. Det krever utrolig mye å komme opp på hans nivå. Jeg får bare prøve å ta små steg, sier Eckhoff.

Ole Einar Bjørndalen gikk inn til en 4. plass i går med tre bom. I mål var giganten fra Simostranda 31,7 sekund bak Eckhoff. Halvard Hanevold tok 5. plassen.

Overrasket

SLAPPER AV: Tilbake på hotellrommet, kan Stian Eckhoff slappe av etter sin andre verdenscupseier i skiskyting. Foto: Scanpix
SLAPPER AV: Tilbake på hotellrommet, kan Stian Eckhoff slappe av etter sin andre verdenscupseier i skiskyting. Foto: Scanpix Vis mer

-  Jeg ble veldig overrasket. Jeg synes jeg gikk et greit løp. Men jeg føler jeg har en del å gå på i løypa. På stående skyting var det sånn det skal være. Mens på liggende valgte jeg å gå for det trygge. Jeg brukte 37 sekunder. Normalt skyter jeg 10 sekunder raskere, forteller Eckhoff.

Stian Eckhoffs store mål for sesongen er selvsagt OL i Torino. Og for første gang i karrieren vil han derfor droppe enkeltrenn i verdenscupen for å stille maksimalt forberedt i februar.

Står over

-  Jeg kommer til å stå over en hel World Cup-runde, noen enkeltrenn og kanskje en og annen stafett. Totalt 4-5 renn. Det blir en avveining, sier Eckhoff.

-  Det er en sjanse å ta, men jeg tror jeg må ta den. Først og fremst må jeg kvalifisere meg til laget. Målet er å få med meg en medalje i bagasjen hjem fra OL, sier Stian Eckhoff.