Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vårværet

Stigende temperaturer i hele landet: Her blir det vårvær neste uke

Opp mot 16 grader noen steder i landet.

VÅR: Neste uke glimter våren til, spesielt for Midt-Norge og Vestlandet. Deler av disse områdene kan nok få temperaturer opp mot 15-16 grader i neste uke. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VÅR: Neste uke glimter våren til, spesielt for Midt-Norge og Vestlandet. Deler av disse områdene kan nok få temperaturer opp mot 15-16 grader i neste uke. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helgeværet blir nokså skiftende, men neste uke vil bringe stigende temperaturer i hele landet. Vårværet er på vei, spesielt for Vestlandet og Midt-Norge.

- Tendensen er at i helga vil det være av og på med nedbør og vind i perioder. Så vil temperaturene gradvis stige, sier Aslaug Skålevik Valved, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Dette betyr ikke at det fra og med mandag vil det være knallvær. Men i det store og hele blir det stigende temperaturer og gradvis bedring av været.

Nedbør i helga
- I helga vil det være litt perioder med nedbør i hele landet. Regnet vil være vekslende, ikke tett sammenhengende, forteller Valved til Dagbladet.

Ifølge meteorologen er det fortsatt snø som gjelder for Nord-Norge. Temperaturene vil også være nokså uendret ut uka.

BLIR DET SLIK SNART? Vår i Bergen - Krokus på Arboretet på Milde i Bergen.
Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
BLIR DET SLIK SNART? Vår i Bergen - Krokus på Arboretet på Milde i Bergen. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer

15-16 grader
Utover neste uke vil det bli mildere, og noen deler av landet vil få skikkelig vårvær med sol og høye temperaturer.

- Et høytrykk som legger seg litt øst før Norge, vil gi stigende temperaturer. Dette gjelder først og fremst i Midt-Norge og Vestlandet. Spesielt ytre strøk av Vestlandet og i fjordstrøkene innover i Vestlandet, sier Valved.

Her blir det de høyeste temperaturene ifølge prognosene. Deler av disse områdene kan nok få temperaturer opp mot 15-16 grader ut i neste uke. Det er også i Midt-Norge og Vestlandet det ligger an til å bli mest sol.

- I begynnelsen av uka kan det være skiftende temperaturer. Mot slutten blir det mer sol, forsikrer Valved.

Forsiktig økning
På Østlandet vil det derimot ikke bli like varmt, men det vil bli en forsiktig økning av temperaturen.

- Det blir forsiktig mildere, og det er nokså greit på grunn av snømengdene i området. Det er bra med tanke på snøsmelting og flom.

Det vil, ifølge meteorologen, legge seg et høytrykk over Midt-Norge og Nord-Norge til uka.

- Da vil det bli vind og finere vær lengst sør, imens lenger nord kan det bli mer skyer.

Det blir stigende temperaturer i nord neste uke, men ikke på samme måte som i sør. Her vil det bikke over på pluss-siden noen steder.

- Kirkenes kan gå opp mot et par grader, imens Tromsø kan få opp mot seks grader, sier Valved.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling