Vårværet

Stigende temperaturer i hele landet: Her blir det vårvær neste uke

Opp mot 16 grader noen steder i landet.

VÅR: Neste uke glimter våren til, spesielt for Midt-Norge og Vestlandet. Deler av disse områdene kan nok få temperaturer opp mot 15-16 grader i neste uke. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VÅR: Neste uke glimter våren til, spesielt for Midt-Norge og Vestlandet. Deler av disse områdene kan nok få temperaturer opp mot 15-16 grader i neste uke. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Helgeværet blir nokså skiftende, men neste uke vil bringe stigende temperaturer i hele landet. Vårværet er på vei, spesielt for Vestlandet og Midt-Norge.

- Tendensen er at i helga vil det være av og på med nedbør og vind i perioder. Så vil temperaturene gradvis stige, sier Aslaug Skålevik Valved, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Dette betyr ikke at det fra og med mandag vil det være knallvær. Men i det store og hele blir det stigende temperaturer og gradvis bedring av været.

Nedbør i helga- I helga vil det være litt perioder med nedbør i hele landet. Regnet vil være vekslende, ikke tett sammenhengende, forteller Valved til Dagbladet.

Ifølge meteorologen er det fortsatt snø som gjelder for Nord-Norge. Temperaturene vil også være nokså uendret ut uka.

15-16 graderUtover neste uke vil det bli mildere, og noen deler av landet vil få skikkelig vårvær med sol og høye temperaturer.

- Et høytrykk som legger seg litt øst før Norge, vil gi stigende temperaturer. Dette gjelder først og fremst i Midt-Norge og Vestlandet. Spesielt ytre strøk av Vestlandet og i fjordstrøkene innover i Vestlandet, sier Valved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer