Stikk: - Ikke noe håp

Kreml med nytt stikk mot USA.

INGEN FORVENTINGER: Kreml-talsperson Dmitrij Peskov sier at Russland ikke har noen forventinger til den nye amerikanske ambassadøren i Mosvka. Foto: Reuters / NTB
INGEN FORVENTINGER: Kreml-talsperson Dmitrij Peskov sier at Russland ikke har noen forventinger til den nye amerikanske ambassadøren i Mosvka. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunngjorde Joe Biden at han ville nombinere Lynne Tracy som Washingtons nye ambassadør.

Det virker ikke å være populært blant den russiske ledelsen.

- For å være ærlig har vi knapt noen forventinger og håp for den nye amerikanske ambassadøren i Russland, sier Kremls talsperson, Dmitrij Peskov, til det russiske nyhetsbyrået RIA.

Tracy, som nå er ambassadør til Armenia, har tidligere fungert som seniorrådgiver for Russland-saker ved det amerikanske utenriksdepartementet. I tillegg har hun vært visemisjonssjef ved den amerikanske ambassaden i Moskva.

Hun vil bli den første kvinnelige ambassadøren til Russland.

Biden-administrasjonen håper å få henne innsatt så fort som mulig. Når dette eventuelt vil skje, avhenger av når Russland godtar henne som ambassadør, skriver CNN.

Det var tidligere denne måneden at det ble kjent at John Sullivan trapper ned som USAs ambassadør i Moskva. Sullivan har vært USAs ambassadør til Russland siden 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer