Stikk på veien til helvete

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Sentralstasjon er Norges mest travle knutepunkt for trafikk. Mer enn 150 000 mennesker passerer daglig til og fra buss, tog og t-bane. Her samles persontransporten fra fire landsdeler og fra landets mest folkerike region. Det er ventet at tallet på passasjerer som bruker området vil doble seg de neste tjue åra. Derfor skal stasjonsområdet bygges ut og bl.a. gi plass for nye forretninger. Oslo S er nemlig en av landets mest attraktive salgsplasser. Det vet de som bestyrer utendørsmarkedet. Der foregår et friskt salg av piller og pulver til kunder som bruker narkotika.

For ei uke siden åpnet statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget en ny politipost på Oslo S. Så langt har dette hatt begrenset eller forbigående effekt på kriminaliteten og de sosiale problemene i området. Torghandelen med narkotika pågår som før. På plenen foran den vannløse fontenen med skulpturgruppa «Solen og Jorden» av Ørnulf Bast, står unge jenter i bare trusa mens de leter nedover beina etter et passende sted å sette dagens første sprøyte. Det hender de gir opp og får ei venninne til å sette den i halsen i stedet. Slik pågår kommers og konsekvens i et kretsløp uten ende. Ofrene er mennesker vi har plassert lavest på samfunnets rangstige. Profitørene er profesjonelt hjerteløse. De sørger for at veien til helvete er brolagt med engangssprøyter. Likevel lar vi det pågå uten stans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer