Stikk til Saudi-prinsen

Mohamed bin Salman er Saudi-Arabias reelle leder. Biden vil imidlertid ha en dialog med faren.

VIL BEDRE FORHOLDET: Joe Biden ønsker å bedre forholdet til Saudi-Arabia. Foto: SAUL LOEB / AFP
VIL BEDRE FORHOLDET: Joe Biden ønsker å bedre forholdet til Saudi-Arabia. Foto: SAUL LOEB / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Joe Biden ønsker å reparere forholdet til Saudi-Arabia. Men prosessen vil ikke foregå gjennom landets mektige kronprins Mohamed bin Salman.

Under Trumps fireårige presidentperiode i USA var han en sterk støttespiller av bin Salman - selv etter at det ble kjent at kronprinsen selv skal ha bestilt det mye omtalte drapet på journalist Jamal Kashoggi.

Det bekreftet Bidens pressesekretær Jen Psaki tirsdag. Biden ønsker i stedet å kommunisere med kong Salman bin Abdulaziz Al-Saud.

Dette til tross for at det er kronprinsen som har mest politisk makt i landet og er Saudi-Arabias reelle hersker. Hans regime er omstridt.

OMSTRIDT: Mohamed bin Salman. Foto: Balkis Press/ABACAPRESS.COM
OMSTRIDT: Mohamed bin Salman. Foto: Balkis Press/ABACAPRESS.COM Vis mer

- Vi har hele tiden vært tydelige på at vi ønsker å reparere forholdet til Saudi-Arabia. Og som en del av det, må det diskuteres motpart mot motpart. Presidentens motpart er kong Salman, sier Psaki.

Biden har allerede stoppet all støtte til Saudi-Arabias offensiv i krigsherjede Jemen. Alt våpensalg til både Saudi-Arabia og UAE, er stoppet.

- De har et sterkt behov for å beskytte seg selv. Vi kommer til å fortsette å jobbe med dem rundt dette behovet, selv om vi er tydelige på at vi har våre uenigheter og bekymringer, sier Psaki.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer