Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stikkvåpen funnet i blomsterkassa

I hele går saumfarte kriminalteknikere boligen til ektemannen på jakt etter tekniske bevis. Gjemt i blomsterkassen på verandaen fant teknikerne en spiss gjenstand som nå blir grundig undersøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barbro Zedini ble grovt mishandlet og stukket med et stikkvåpen. Derfor er funnet av en spiss gjenstand i blomsterkassa av stor betydning for saken. Tekniske undersøkelser vil gi svar på om det som ble funnet i blomsterkassen kan knyttes til drapet.

Barbros ektemann og svoger satt i avhør i hele går. Mens avhørene pågikk på politihuset, finkjemmet kriminalteknikerne leiligheten til ekteparet på Etterstad i Oslo. Politiet har mistanke om at Barbro Zedini kan ha blitt drept i leiligheten, og siden dumpet i Gjersjøen i Oppegård, innpakket i plast og en sovepose.

Sterk mistanke

Helt siden liket av kvinnen ble funnet, har politiet hatt ektemannen i slutten av 20-årene og hans 23 år gamle bror i søkelyset. Vitner som var sammen med Barbro natt til lørdag 8. mai, fortalte at hun dro hjem i 05-tida for å sove, og at hun skulle ta manikyr klokken 11.00 neste dag. Ektemannen fortalte imidlertid at kvinnen hadde dratt hjemmefra klokken 07 lørdag morgen for å treffe en ukjent person. Den eneste som kunne bekrefte denne forklaringen var ektemannens bror. Politiet fant forklaringen lite sannsynlig. Politiet jobber etter følgende teori: Barbro Zedini ble mishandlet og drept før hun ble fraktet fra Oslo til Gjersjøen. Hun ble pakket inn i plast, som igjen ble tapet sammen, før hun ble puttet i soveposen og deretter dumpet i innsjøen. Alt tyder på at kvinnen har ligget i det kalde vannet i flere dager, før hun ble funnet 17. mai.

Nektet forklaring

I 21-tiden ble de to tunisiske brødrene informert om at de var siktet for forsettlig drap og eller medvirkning til det. Ektemannen kontaktet straks advokat Oscar Ihlebæk, som også har vært forsvarer for ham i to kokainsaker på begynnelsen av 90-tallet, to narkotikasaker han ble frikjent for.

-Jeg rådet min klient til å ikke forklare seg for politiet før jeg har fått gått gjennom sakens dokumenter. Det kan tidligst skje fredag eller lørdag, sier Ihlebæk.

Han opplyser til Dagbladet at Barbros ektemann vil samtykke til varetektsfengsling for en kortere periode. Årsaken er at advokat Ihlebæk ikke kan møte i fengslingsmøte, på grunn av Bjarkøy-saken. Politiet vil begjære de to varetektsfengslet i Oslo forhørsrett i dag.

Ville skilles

Dagbladet fikk i går bekreftet fra forskjellige uavhengige kilder at Barbro og ektemannen skal ha hatt ekteskapelige problemer, og at hun overfor flere personer skal ha gitt uttrykk for at hun ville skilles.

Overfor politiet skal ektemannen ha nektet for at Barbro ville skilles. En rekke vitner skal uavhengig av hverandre ha gitt opplysningene om den kommende skilsmissen til politiet.

Ifølge vitnene skal ektemannen ha hatt et anstrengt forhold til at hans norske kone underholdt som magedanser. At hun danset på flerkulturelle sammenkomster var akseptabelt, men at Barbro underholdt på puber med øldrikkende nordmenn skal ha vært vanskelig å akseptere for ektemannen.

Skjendet liket

Barbro Zedini ble funnet av en turgåer, som oppdaget en sovepose som lå og fløt i Gjersjøen ved Gamle Mossevei i Oppegård kommune. I soveposen fant politiet et kvinnelik, som bar tydelige tegn på grov mishandling.

-Mishandlingen av kvinnen kan tyde på at drapet kan ha skjedd i en form for affekt, opplyser en kilde i politiet.

Liket var grovt skjendet. Kroppsdeler er fjernet fra kroppen, trolig for å vanskeliggjøre identifiseringen av kvinnen. Soveposen og plasten som liket var tullet inn i, blir nå grundig undersøkt av kriminalteknikere.

-Det vil være tilnærmet umulig å ikke etterlate seg fingeravtrykk, hudfragmenter eller et hårstrå, noe som vil avsløre drapsmannen, sier en politikilde.

STUKKET: Barbro Zedini ble stukket med et stikkvåpen. Den spisse gjenstanden som ble funnet kan ha stor betydning for saken.
HER GJØR POLITIET FUNNET: Teknikerne fant en spiss gjenstand i ektemannens leilighet. Denne blir nå grundig undersøkt av politiet.