Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uværet har nådd Sør-Norge:

Stillas i ferd med å velte i Oslo sentrum. Ber folk om å holde seg unna

Uværet har ankommet Sør-Norge. Deler av tak har blåst av, jernbanelinjer stenges, og badeplattform har slitt seg.

KRAFTIG VIND: Et stillas har rast over tollvesenets bygning i Oslo havn. Video: Tarjei Joten Svensen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det varslede uværet ser i ettermiddag ut til å treffe Sør-Norge med full kraft. Like etter klokka 15 meldes det at flere togstrekninger er stengt på grunn av uvær.

I Oslo sentrum ber politiet folk om å trekke seg unna tollvesenets bygninger i havna (Tollboden), der et stillas på den høyeste av de to bygningene er i ferd med å velte over den laveste, som følge av den kraftige vinden.

- Det dreier seg om et bygg under rehabilitering. Et stillas som er montert langs veggen opp til taket, står i fare for å rase, og både vi og brann- og redningsetaten er på stedet, opplyser politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

Mange hendelser

Politiet har sperret av et stort område. Dette går bl.a. ut over kollektivtrafikken.

- Området er sikret så godt som mulig, og ingen personer er i umiddelbar fare. Sikringsarbeidet fortsetter, opplyser Gulbrandsen klokka 16.20.

Operasjonslederen opplyser videre at vinden har skapt store problemer i politidistriktet, som omfatter Oslo og Asker og Bærum.

- Vi har en haug av hendelser, og har måttet nedprioritere mange. Det dreier seg om trær som har blåst over ende, tegl- og takstein som har blåst av tak, båter som har slitt seg, og altså stillas som har veltet, sier Gulbrandsen.

TAKET BLÅSTE AV: Taket på restauranten Pir 4 på brygga i Sandefjord blåste av i dag. Foto: Eric Johannessen
TAKET BLÅSTE AV: Taket på restauranten Pir 4 på brygga i Sandefjord blåste av i dag. Foto: Eric Johannessen Vis mer

Togproblemer

Østfoldbanen er stengt fra Sarpsborg til Halden, Gjøvikbanen fra Roa til Gjøvik, og Kongsvingerbanen fra Lillestrøm til Kongsvinger. Det er uvisst når togene vil gå som normalt igjen.

- Strekningen Sarpsborg til Halden er blokkert på grunn av et tre som har falt over skinnegangen nær Halden stasjon. NSB jobber med alternativ transport eller drosje på strekningen. Gjøvikbanen er stengt mellom Roa og Gjøvik på grunn av problemer med skinnegangen, mens Kongsvingerbanen er strømløs, opplyser pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Dagbladet i 15.30-tida.

Tak blåste av

Like etter klokka 14 meldte politiet i Sør-Øst på Twitter at deler av et tak har blåst av en restaurant i Sandefjord i Vestfold.

Politiets operasjonsleder opplyser til Dagbladet at det dreier seg om restauranten Kokeriets Pir 4 på brygga i Sandefjord. Brannvesenet er også på stedet for å bistå. Ingen personer skal ha kommet til skade i hendelsen.

Restauranten bekrefter at de jobber for fullt med å sikre taket og rydde opp på stedet. Daglig leder har derfor ikke hatt anledning til å kommentere situasjonen.

Samtidig skriver politiet på Twitter at to store trær er i ferd med å falle over veien ved E18, der man tar av til Stokke på Fevang. Politiet ber folk vare obs på trær. Like etter meldes det om at en badeplattform med stupetårn har slitt seg ved Munkerekka i Færder.

Trær i veibanen

Også lenger øst, nærmere bestemt i Østfold, melder politiet om trær som knekker og faller ut i veien.

- Dette gjelder over hele fylket. Det henstilles til at billister kjører forsiktig, skriver politiet på Twitter.

Som Dagbladet meldte tidligere i dag, kan Østlandet, Telemark, Buskerud og Oppland vente seg kraftige vindkast i i løpet av dagen og mot natta - mens Nordland får det verst i helga.

- Akkurat nå er det i ferd med å øke i styrke. Vinden har nådd rundt 20 meter per sekund, men det kommer til å ta seg til i natt, sa Magnus Ovhed, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet i dag tidlig.

Saken oppdateres.