Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stille bønn før blodbad

Da tobarnsfaren landet i Alta, tok han fram et religiøst skrift og ba om at den pedofile måtte overleve hans planlagte hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA (Dagbladet): Overlege Vidar Isaksen ved Universitetssykehuset Nord-Norge betegner det som et under at den 73-årige mannen overlevde de mange knivstikkene. Flere av dem kunne vært dødelige.

-  Min bønn ble hørt, sier tobarnsfaren (43) til Dagbladet.

Stakk i beina

I går startet rettssaken mot ham i Alta tingrett. 43-åringen er tiltalt for drapsforsøk på mannen som har erkjent en rekke overgrep mot et av hans to barn.

Bakgrunnen for tiltalen er at han den 27. juni i år kjøpte enveisbillett fra Oslo til Alta.

Han hadde ett mål for øye: hevn. Før han oppsøkte 73-åringen i leiligheten hans, utstyrte han seg med kniv, tau og sølvteip.

43-åringen avviser at han ønsket å drepe barnets overgriper.

I retten i går fortalte han at han etter landing på Alta lufthavn tok fram det religiøse skriftet og ba om at den gamle mannen måtte overleve hans blodige hevn.

Planen var å gjøre 73-åringen invalid.Årsaken til at han bare kjøpte enveisbillett, var at han ville overgi seg til politiet.

Forsvarer Steinar Wiik Sørvik viser blant annet til at flere av knivstikkene var rettet mot 73-åringens bein.

Den tiltalte faren erkjenner at hans første tanke var å drepe den pedofile, men at han etter hvert besinnet seg og bestemte seg for å hjelpe barnet til å komme over overgrepene.

Tapt ære

Da den pedofile i et anonymt intervju med Altaposten la ut om sin legning, ombestemte han seg.

I tillegg til at han var frustrert over det han oppfattet som manglende etterforskning av overgrepssaken, ble det også et spørsmål om hans families ære.

Til Dagbladet sier 43-åringen at han samtidig tror hvem som helst kunne gjort det samme under liknende omstendigheter, uansett religiøs overbevisning.

-  Har mareritt

Også den 73-årige mannen vitnet for retten i går. Den tunghørte mannen forklarte inngående hvordan han hadde opplevd hendelsene i sin leilighet, og hvilke plager han sliter med i dag, både fysisk og psykisk.

-  Jeg har mareritt, hevder 73-åringen, som fremmer oppreisningskrav mot den tiltalte.

Selv må han møte i retten etter nyttår tiltalt for overgrep mot 43-åringens barn.

VARETEKT: I et halvt år har 43-åringen sittet i varetekt etter hevntoktet til Alta. Her føres han til retten av politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media