Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stille og rolig, enn så lenge

Politiet i Stömstad har satt den første fulle nordmannen i fyllearresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRÖMSTAD/OSLO(Dagbladet.no): I Strömstad er politistyrken 20-doblet for å møte årets innrykk av festglade nordmenn.

40 politifolk, inkludert ridende politi og patruljebåter, er satt inn for å holde lov og orden i byen som hver skjærtorsdag herjes av fulle nordmenn.

Så langt har årets feiring vært rolig. Men stadig flere bilkolonner med jublende norske ungdommer har inntatt sentrumgatene i den ellers temmelige søvnige byen.

Normalt ville to politifolk vært på vakt en dag som denne.

- Det er en del arbeid. Ganske mye arbeid. En del her i byen syns nok det er litt festlig at så mange nordmenn kommer å skjærtorsdag. Men vi skulle vel ønske at det ikke ble så mye arbeid med dem, sier politiets vaktsjef Tage Ödlund til Dagbladet.no.

Så langt har en full nordmann havnet i fyllearresten. Og selv om det skjedde før klokken 12 på formiddagen, er politiet godt fornøyd .

- Det er faktisk stille og rolig, enn så lenge. Det mest bråkete nå er korpset til Frelsesarmeen som spiller nede på torget her, sier Ödlund.

I år holder systembolaget i Strömstad stengt, i håp om at dette kan dempe noe av tilstrømningen fra «söta fulle bror» i nord.

Men Ödlund er redd effekten blir marginal, og at stengingen ikke skremmer de som gjør seg mest bemerket i Strömstadpå skjærtorsdag.

image: - Stille og rolig, enn så lenge

- Jeg tror disse nordmennene har kjøpt med seg Ringnes hjemmefra før de tar turen over til oss. Så dessverre tror jeg ikke vi vil se store effekten av at systembolaget holder stengt. Det er ikke denne gruppen som først og fremst kommer hit på grunn av det.

- Det er jo en ganske merkelig tradisjon, dette at fulle nordmenn inntar byen. Det startet vel med at folk kom over for å kjøpe billig mat og kjøtt. Så har det utartet, sier han.

- Men jeg forstår jo også at det skjer. Det er jo mye russ som kommer - og jeg skjønner at de ønsker å feire slutten på skoleåret. Og nå har det jo blitt en tradisjon. Så får vi se hvordan kvelden går. Vi er i allefall godt forberedt, sier han.

FULL RULLE: Stömstad fylles opp av festklare nordmenn, slik skjærtorsdagstradisjonen har blitt. Denne gjengen jublet til Dagbladets fotograf like over klokken 12. i dag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FULL RULLE: Stömstad fylles opp av festklare nordmenn, slik skjærtorsdagstradisjonen har blitt. Denne gjengen jublet til Dagbladets fotograf like over klokken 12. i dag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
OMDIRIGERES: Politiet forsøker å snu alle norske festkolonner ved Södre Hamn gatan slik at ikke hele sentrum stoppes opp av tilstrømningen.
HALVFULL: En halvfull ølboks tømmes ut. Denne unge nordmannen får korreks etter å ha drukket på åpen gate. Men foreløpig går det relativt rolig for seg i byen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media