Stille om Putin-venn

Ingen av partiene vil snakke om den russiske Putin-nære gruvemogulen på Svalbard. Det er ikke første gang.

TAUSE: Dagbladet har verken fått Erna Solberg (H), Sylvi Listhaug (Frp), Guri Melby (V) eller Olaug Bollestad (KrF) i tale. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
TAUSE: Dagbladet har verken fått Erna Solberg (H), Sylvi Listhaug (Frp), Guri Melby (V) eller Olaug Bollestad (KrF) i tale. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi takker nei til denne.

- Vi står over denne gang.

- Vi takker likevel nei til å kommentere denne saken.

Venstre, Frp og Rødt avstår alle fra å kommentere Dagbladets saker om at en ny russisk gruvemogul på Svalbard kobles til Vladimir Putin, oligarker og Nord-Korea.

Disse partiene har alle for vane å ville komme på trykk med små og store saker om Russland.

Heller ikke SV og KrF vil kommentere. Arbeiderpartiet og Høyre har ikke fulgt opp Dagbladets gjentatte henvendelser.

Det har skjedd to ganger før at Venstre, Høyre, SV og Rødt har takket nei til å kommentere den russiske virksomheten på Svalbard.

«Åpenbar» etterretning

Ildar Neverov tok i august over som ny sjef for det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol, som opererer i gruvebyen Barentsburg på Svalbard. Samtidig har han hatt tette bånd til president Vladimir Putin, viser Dagbladets gjennomgang.

Han har «åpenbart» etterretningsoppgaver, hevdet forfatter Per Arne Totland, som har fulgt norsk Svalbardpolitikk i en årrrekke.

MDG kommenterer saken ved å si at de deler bekymringen for russisk aktivitet på Svalbard. Men de svarer ikke konkret om Neverov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer