Stille rabattkutt skaper kaos

NSB har fra nyttår kuttet kraftig ned på studentrabatten. Men nyordningen er innført så stille at ikke engang NSBs egne lokalstasjoner har fått det med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av de mange som ikke visste at det meste av studierabatten på toget er en saga blott. En dårlig trøst er at du ihvertfall ikke er alene. Ikke engang NSBs egne ansatte visste det.

Dermed er det penger å spare for studenter som nyter godt av NSBs sparsommelige informasjon, skriver Aftenposten. En ringerunde avisa har foretatt viser at flere billettekspeditører ikke var klar over reduksjonen.

Studentene mister nesten all rabatten på de hvite avgangene, fra 40 til 10 prosent fra årsskiftet av. Studentrabatten på grønne avganger er redusert fra 60 til 50 prosent.

For de som ikke vet forskjell på hvit og grønn avgang forklares forskjellen enklest som henholdsvis attraktive og ikke-atraktive avganger.

NSB vil ikke gå med på at den upopulære ny-ordningen har skjedd i det stille med overlegg.

-Det har ligget informasjon om prisendringen på hvite avganger på intranettet vårt i lang tid. Dessuten var det en sak i radio om dette i midten av desember, sier informasjonssjef Arvid B årdstu i NSB Langdistanse til Aftenposten.

Grunnen til at NSB ikke lenger vil la studenter slippe like billig unna er at Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har kuttet bidraget til denne rabatten med 31 millioner kroner.

<B>DYRERE: Til tross for at NSB har informert om det på sitt eget intranett er det få som har fått med seg at studentrabatten skal kuttes drastisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer