Stiller Frp til veggs: - Veldig ubehagelig

Med Frp ute av regjering er det på tide at regjeringen må få fram konsekvensene av kuttene fattige og syke er blitt utsatt for under statsminister Erna Solberg (H), mener SV-leder Audun Lysbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er to år siden Lysbakken prøvde seg på det samme: Å tvinge regjeringen til å undersøke konsekvensene av sine «usosiale kutt».

I 2018 var Frp i regjering og forslagene fra SV ble nedstemt mot de borgerliges stemmer. En samlet rødgrønn side støttet SV-forslagene den gang, men nå har Lysbakken håp om også å få støtte fra Fremskrittspartiet.

- Dette er en test for Fremskrittspartiet om de virkelig er frigjort fra regjeringen og ute av «fengsel». Er de villig til å rekke ut ei hånd til dem som de selv har utsatt for usosiale kutt gjennom disse åra? spør Lysbakken.

SV fremmer en pakke med forslag om å instruere regjeringen til å finne ut hvordan politikken helt konkret har rammet enkeltgrupper. Det gjelder blant annet endringene i AAP-ordningen, kutt i fysioterapi for blant annet brannskadde og amputerte - og kuttet i brillestøtten som ble en av de mest omtalte budsjettsakene fra i fjor.

AAP og brillestøtte

- Vi vet at kuttet i AAP har gitt veldig store konsekvenser. Mange er rett og slett blitt gitt opp av velferdsstaten og lempet ut av ordningen og henvist til sosialen. Det er mange personlige katastrofer i kjølvannet av det kuttet, sier Lysbakken og går videre nedover regjeringens kuttliste:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer