BLIR IKKE PRESIDENT: Sarah Palin vil heller hjelpe andre republikanske kandidater fram mot presidentvalget i 2012. Robyn Beck/AFP PHOTO
BLIR IKKE PRESIDENT: Sarah Palin vil heller hjelpe andre republikanske kandidater fram mot presidentvalget i 2012. Robyn Beck/AFP PHOTOVis mer

Stiller ikke i presidentvalget

Spurte Gud om råd og satte familien først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har ventet i det lengste med å bestemme seg, men bekreftet onsdag at hun ikke vil forsøke å bli Republikanernes presidentkandidat.

I et brev til støttespillerne sine skriver Palin at hensynet til familien kommer først. Etter å ha bedt til Gud og vurdert saken i lang tid har hun kommet fram til at hun ikke vil kaste seg inn i valgkampen.

Vil hjelpe andre Palin, som er populær i den høyrepopulistiske Tea Party-bevegelsen, ønsker i stedet å hjelpe andre republikanske kandidater. Parallelt med presidentvalget skal det også velges nye senatorer og kongressrepresentanter neste år.

«De neste ukene så vil jeg hjelpe til med å koordinere strategier som kan bidra til å skifte ut presidenten, gjenvinne Senatet og beholde Representantenes hus», skriver Palin.

På pinebenken Den tidligere Alaska-guvernøren var John McCains visepresidentkandidat i valget i 2008. Hun har lenge holdt tilhengerne sine på pinebenken og nektet å svare på om hun ville stille som kandidat nå.

Men i meningsmålingene har hun ligget langt etter flere andre populære republikanere. Den siste tiden har hun vist få tegn til å ville kaste seg inn i valgkampen.

Romny i tet Palins beslutning ble kjent dagen etter at den republikanske guvernøren i New Jersey, Chris Christie, sa at heller ikke han akter å stille i valget.

Det betyr at Mitt Romney og Rick Perry, guvernører i henholdsvis Massachusetts og Texas, er de mest aktuelle kandidatene fra Det republikanske partiet.

For tiden er det Romney som ligger best an på meningsmålingene. Han er likevel ikke veldig populær blant konservative kristne Tea Party-tilhengere, som mener han befinner seg for nært sentrum i amerikansk politikk.

(NTB)