Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stiller ikke kabinettsspørsmål i Helsingfors

HELSINGFORS (Dagbladet): - Dette er ikke dagen for å stille kabinettsspørsmål om forslaget til økt minstepensjon. Det gjør jeg selvsagt ikke i denne fasen av budsjettbehandlingen og ikke gjennom media, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han slår kategorisk fast at dette er et spørsmål han vil slåss hardt for. Måten han ordlegger seg på betyr at kabinettsspørsmål kan bli en mulig trussel på et seinere tidspunkt.

Åpningsdagen av Nordisk Råds sesjon i Helsingfors er ikke dagen for å true med regjeringskrise hjemme i Norge.

Fra morgen til kveld var han den fremste blant likemenn, i kraft av at Norge nå har formannskapet i Nordisk Råd. Det var Bondevik som ledet møtene mellom de fem nordiske statsministrene.
Det var Bondevik som toget først inn til ventende presse i den finske statsministerbolig. Og det var Bondevik som ledet samtalene med statsministrene fra de baltiske landene.

Mens Bondevik og hans nye statsministervenner spiste lunsj i det finske presidentpalasset, måtte den avgåtte statsminister Thorbjørn Jagland ta til takke med politikerkolleger i Riksdagens lavpriskafeteria.
- Det har gått i ett kjør i hele dag, sier Bondevik fornøyd, før vi konfronteer ham med hverdagsproblemer. Vil han sette regjeringens stilling inn på å få gjennom en økning av minstepensjonene?

- Det ville ikke føre noe fornuftig sted hen om en statsminister begynte å stille et kabinettsspørsmål på dette tidspunkt. Men vi mener alvor med dette forslaget.
- Hvis regjeringen blir nedstemt, vil du da ha et godt nok grunnlag å regjere på?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Du tror fortsatt at det skal la seg gjøre å få flertall?

- Jeg håper det. Men de første kommentarene fra Ap og Høyre ga ikke grunnlag for optimisme.

Hele Norges coronakart