Stiller klokka ett minutt nærmere dommedag

Forskere annonserte i kveld at de ser mørkere på framtida.

STYRER KLOKKA: Lawrence Krauss i Bulletin of Atomic Scientists gjør årlig en vurdering av om dommedagsklokka skal stilles. Her fra presentasjonen i 2010, da klokka ble stilt ett minutt fram. Foto: MARY ALTAFFER/AP
STYRER KLOKKA: Lawrence Krauss i Bulletin of Atomic Scientists gjør årlig en vurdering av om dommedagsklokka skal stilles. Her fra presentasjonen i 2010, da klokka ble stilt ett minutt fram. Foto: MARY ALTAFFER/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld ble dommedagsklokka stilt ett minutt fram i Washington DC. Dette betyr at forskerne som står bak prosjektet, mener at vi er enda mer utsatt nå enn på samme tid i fjor.

Klokka skal være en indikator på hvor sårbar verden er for katastrofer som følge av atomvåpen og klimaendringer, og de positive og negative sidene ved biologisk og genetisk forskning.

De prøver rett og slett tegne et bilde av hvor liten tid det er igjen før verden går under.

- Det er fortsatt 19 500 atomvåpen i verden, nok til å drepe alle mennesker igjen og igjen, sin redegjørelse for hvorfor klokka stilles.

Årlig vurdering Dommedagsklokka vurderes årlig av organisasjonen The Bulletin of the Atomic Scientists (BAS), som avgjør om den skal stilles fram, tilbake eller stå stille. Dette gjør de på bakgrunn av ulike analyser.

Forrige gang den ble stilt var for to år siden, da ble minuttviseren dyttet tilbake fra fem til seks minutter på midnatt.

Klokka ble presentert for første gang i 1947, da Bulletin hadde den på sin magasinforside. Da illustrerte den atomvåpenfarene. Nedtellingen mot midnatt skal både signalisere tikkingen mot en apokalypse og være en slags nedtelling til en atomeksplosjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer