Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stiller noen til Stortinget fra din kommune?

Zoom inn på kartet over stortingskandidatene og du får svaret. Kartet viser de øverste ti på hver liste fra hvert fylke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere partier har kandidater på listene sine som ikke er registrert med bosted der de stiller til valg. Årsaken er vanligvis at partiet har et brennende ønske om å få en spesiell person valgt på stortinget.

Ved å sortere på fylkene i kartmotoren over, kan du se om det er stortings- kandidater fra ditt fylke faktisk er registrert som «bosatt» der.

70 000 kroner
For å få til det må ofte en lokal kandidat vike.

- Det betyr at de i all hovedsak skatter der de er bostedsregistrert, ikke der de stiller til valg, sier administrerende direktør i Skattebetalerforeningen Jon H. Stordrange, til Dagbladet.

Da går kommunen og fylket som ender med å bli representert av politikeren glipp av penger. En stortingsrepresentant som tjener 600 000 kan levere hele 70 000 kroner hvert år til hjemkommunen og fylket.

Her kan du søke i skattelistene

- Utfordring
- Tidligere var det vanskeligere å stille på lister i andre fylker enn sitt eget. Det er jo en interessant debatt om man bør skatte til området man skal representere på Stortinget. Det er i alle fall en demokratisk utfordring, sier Stordrange.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media