Stiller på Ap's anti-voldtektsmøte på Youngstorget

Politiske motstandere positive til Oslo Ap's Natteravnene-initiativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag klokka halv ett kommer politiske venner og uvenner til Arbeiderpartiets høyborg, Folketeaterbygningen på Youngstorget, for å finne tiltak mot overfallsvoldtektene i Oslo.
De politiske motstanderne som Dagbladet har snakket med, takker ja til invitasjonen som gikk ut etter Oslo Arbeiderpartis styremøte i nå i kveld.

- Som leder i Oslo Fremskrittsparti er jeg positiv til ethvert tiltak som gjør at voldtektene reduseres i Oslo by, sier Christian Tybring-Gjedde.

Turnusordning Slik Dagbladet skrev tidligere i dag, vil Oslo Ap's leder Jan Bøhler ha de andre partiene med på den frivillige organisasjonen Natteravnenes vandringer for en tryggere by.

I kveld fikk han styret sitt til å gå inn for en spesiell turnusordning hvor partiene forplikter seg til å delta med et bestemt antall deltakere. På møtet på torsdag vil Arbeiderpartiet legge fram dette forslaget for de andre partiene.

POSITIV: Oslo Fremskrittspartis leder Christian Tybring-Gjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
POSITIV: Oslo Fremskrittspartis leder Christian Tybring-Gjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi har sikkert ikke noe i mot å komme på et slikt møte, sier Oslo Høyres leder Michael Tetzschner, som opplyser at han selv en rekke ganger har deltatt i Natteravnenes vandringer for en tryggere by.
- Dette er ikke noe partiet tar stilling til, som sådan, bortsett fra at vi er positive, sier Tetzschner til Dagbladet.

- Har de lyst til å snakke med oss, skal vi gjøre det, sier Oslo Venstres leder Toril Berge. Hun er opptatt av å få mange ut i gatene for å gjøre byen tryggere - enten det er som deltakere i Natteravnenes vandringer eller ikke.

- Oppriktig Verken Tybring-Gjedde, Tetzschner eller Berge tror at Bøhlers initiativ er et forsøk på å få fokuset bort fra skarp kritikk mot hans partifelle, justisminister Knut Storberget.

- Jeg kjenner Jan Bøhler ganske godt, og føler at han er en ærlig og oppriktig mann som vil det beste for byen, sier Tybring-Gjedde.

POSITIV: Oslo Høyres leder Michael Tetzschner. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
POSITIV: Oslo Høyres leder Michael Tetzschner. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg tolker det som at han vil jobbe på flere fronter. Jeg regner med at Jan Bøhler også er med i kampen for å få flere politifolk i byen, sier Toril Berge.

- Jeg tror ikke jeg skal sette meg til doms over folks motiver, sier Michael Tetzschner. Han legger likevel ikke skjul på at han er sterkt kritisk til justisministerens håndtering av ressurssituasjonen for Oslo-politiet.

- Når vi har snakket om hva statsråden kunne ha gjort, har han pekt på alle andre enn seg selv, sier Tetzschner.

POSITIV: Oslo Venstres Toril Berge. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
POSITIV: Oslo Venstres Toril Berge. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer