Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i Bergen

- Stiller seg helt uforstående til dette

Totalt fire menn siktet i drapssaken i Bergen. To av dem framstilles for varetektsfengsling i dag.

VAKTHOLD: Sivile politifolk holdt tirsdag ettermiddag vakt i en kommunal blokk for vanskeligstilte i Arna. Tre menn ble tatt med herfra i en væpnet aksjon i går. En av dem er siktet for drap eller medvirkning. En annen ble etter aksjonen siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
VAKTHOLD: Sivile politifolk holdt tirsdag ettermiddag vakt i en kommunal blokk for vanskeligstilte i Arna. Tre menn ble tatt med herfra i en væpnet aksjon i går. En av dem er siktet for drap eller medvirkning. En annen ble etter aksjonen siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

BERGEN (Dagbladet): Tre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap, mens en fjerdemann er siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis, etter at en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-åra ble funnet drept ved foten av Gullfjellet utenfor Bergen mandag.

I dag skal en mann i 30-åra og en mann i 50-åra framstilles for fengsling i Bergen tingrett. Samtidig har politiets etterforskning fortsatt med full styrke gjennom tirsdagen og onsdag morgen.

Gjennomgår søppel

Politiet har blant annet gjort omfattende undersøkelser ved et hospits i Møllendalsveien i Bergen sentrum. I går tok de med seg ei blodig seng fra stedet, mens de i dag blant annet har gjennomgått søppelet.

Politiet gjør også undersøkelser i en kommunal blokk for vanskeligstilte i Arna, omkring 15 minutters kjøring unna skogs- og turområdet der de to ble funnet drept.

Politiets hovedteori er at de ble drept et annet sted og deretter fraktet til en bekk ved turområde. Ifølge Bergens Tidende hadde de skader som kan stamme fra en kniv.

SISTE NYTT: Politiet holdt en pressebrief på politihuset i Bergen om saken der en død kvinne og mann ble funnet ved Gullfjellvegen. Flere menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tatt i væpnet aksjon

Politiet gikk til væpnet aksjon mot den kommunale blokka i Arna tirsdag ettermiddag. Der ble en mann i 30-åra pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap. To andre menn på adressen ble også tatt med av politiet som vitner.

Den ene av dem ble seinere i går siktet for å ha medvirket til å ødelegge bevis.

Han har ennå ikke vært i avhør, men forstår ifølge forsvarer Anette Askevold lite av siktelsen.

PÅ STEDET: Helge Bjørndal (59) var i turområdet mandag formiddag, bare en drøy time før det grufulle funnet. Video: Trym Mogen / Øystein Sæthre Vis mer

- Jeg har snakket med min klient, og vi venter på informasjon fra politiet. Vi har i veldig liten grad fått vite hva siktelsen dreier seg om.

- Han stiller seg helt uforstående til dette og har overhodet ikke kjennskap til det, sier hun til Dagbladet.

Mannen skal trolig avhøres i dag, men Askevold opplyser at de ennå ikke har fått grunnlaget for siktelsen fra politiet.

Nekter straffskyld

Mannen i 30-åra som ble pågrepet mandag kveld har tirsdag blitt avhørt av politiet, bekrefter hans advokat Kjetil Ottesen til Dagbladet.

- Han har gitt en lang forklaring til politiet og han ikke erkjenner straffskyld for drap eller medvirkning, sier Ottesen til Dagbladet.

Han forteller at klienten blant annet har fortalt politiet en god del om hva han gjort de siste dagene, men advokaten ønsker ikke å gå nærmere inn på forklaringen.

- Det er veldig tøft for ham å få disse anklagene mot seg. Jeg oppfatter det som at det nesten er litt uvirkelig for ham, forteller Ottesen.

PÅGREPET: To kjenninger av politiet er pågrepet etter at en mann og kvinne ble funnet døde ved Gullfjellet i nærheten av Bergen. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

Mannen i 50-åra, som også ble pågrepet mandag kveld, har ikke ønsket å avgi forklaring til politiet. Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med hans forsvarer.

Har ikke kontroll

Fengslingsmøtene i Bergen tingrett for mannen i 30-åra og i 50-åra avholdes klokka 12.45 og 13.45 i dag. Politiet vil be om lukkede dører under fengslingsmøtene og vil trolig begjære de to varetektsfengslet i fire uker.

Politiet skal holde en pressekonferanse i etterkant av fengslingsmøtene, klokka 16.00.

Overfor Dagbladet utelukker ikke politiadvokat Inger Lise Høyland flere pågripelser i saken, ettersom de foreløpig ikke har helt kontroll på hendelsesforløpet.

- Vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Hendelsesforløpet har vi ikke helt kontroll over og vi holder alle muligheter åpne, sier Høyland.

Kontroll på åstedet

Høyland ønsker ikke å kommentere hvor politiet mener drapene har skjedd, men sier at de mener de har kontroll på åstedet.

- En av hypotesene er at de er drept et sted og fraktet til funnstedet, sier Høyland.

- Hvor mange steder er det gjort undersøker og aksjonert mot i saken?

- Vi har en rekke steder som har vært aktuelle. Selvsagt funnstedet, bostedene til de avdøde, bostedene til de som er sikta og stedet sistemann ble pågrepet. Det er også andre steder politiet gjør undersøkelser som vi mener er relevante, svarer Høyland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media