Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stiller seg uforstående til drapssiktelsen

63-åringen som er fengslet for drapet på vennen og naboen Einar Johannes Bodal (82), stiller seg uforstående til siktelsen. I helga ba han om å få Harald Stabell som forsvarer. I samråd med Stabell samtykker han i varetektsfengsling i 14 dager med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapsmistenkte 63-åringen var Bodals nærmeste venn. Han var også nærmste nabo til 82-åringen i Erling Østbys gate i Rakkestad.

Det var den drapssiktede selv som varslet om at Bodal lå ihjelslått i kjelleren den 17. desember. Drapssiktede hjalp den drepte 82-åringen med daglige gjøremål.

Støttes av kona

Politiet reagerte på det man oppfattet som mangelfullt alibi og sprikende forklaringer under de to vitneavhørene som ble foretatt av 63-åringen før jul. Tekniske funn, blant annet 63-åringens støvelavtrykk i den dreptes kjeller, førte til pågripelsen.

63-åringen skal ha forklart at hans avtrykk var i kjelleren fordi han hadde hjulpet Bodal med ulikt arbeid, blant annet reparasjon av en vannledning.

Også den siktedes nærmeste familie, hans kone og to voksne barn, stiller seg uforstående til politiets drapssiktelse.
Overfor Stabell skal de ha forklart at de ikke har merket noen uvanlig oppførsel fra 63-åringens side.

- Ikke dårlig
økomomi

Stabell vil ikke svare på Dagbladets spørsmål om hvorfor den siktede samtykket i varetektsfengslingen.

Stabell stiller seg på sin side uforstående til påstandene om at mistenkte har dårlig økonomi, og at dette kan være et mulig motiv.

- Det stemmer ikke, sier Stabell til Dagbladet.

Den siktede 63-åringen ble heller ikke avhørt av politiet i går. Han skal etter planen avhøres i dag og i morgen, med advokat til stede.

Fortvilet


Det blir imidlertid ikke Stabell som skal bistå drapssiktede under avhørene de første dagene. Det har ikke Stabell tid til. Han er opptatt med AUF-saken.

En av Stabells advokatkolleger vil bistå 63-åringen under avhørene de nærmeste dagene.

- Siktede er svært fortvilet. Han forstår ikke hvordan politiet har klart å få ham i søkelyset, og at han nå er siktet for forsettlig drap på sin nære venn. Denne saken er ikke på noe måte avklart, sier Stabell til Dagbladet.

Politiadvokat Thor Bernhard Klepper ved Sarpsborg politikammer sier til Dagbladet at man heller ikke i går gjorde noe forsøk på å avhøre den drapssiktede.

Fordi 63-åringen har sagt ja til varetektsfengsling, administreres fengslingsspørsmålet i dag som en ren kontorforretning.

SA JA TIL FENGSLING: Den 63-årige Rakkestad-mannens forsvarer, Harald Stabell, møtte i går den drapsmistenkte, der ham sitter i politiets varetekt i Sarpsborg. Han samtykker nå i varetektsfengling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!