Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stiller seg uforstående til rasismeanklager

Personene som er siktet i voldssaken mot Jacob Kuteh, mener at de er uskyldig anklaget for rasisme og vold.

SKADET: Jacob Kuteh mener at han ble overfalt og banket opp på grunn av rasisme i Verdal. Ungdommene som er siktet for den påståtte ugjerningen stiller seg uforstående til siktelsen. Foto: Ole Morten Melgård.
SKADET: Jacob Kuteh mener at han ble overfalt og banket opp på grunn av rasisme i Verdal. Ungdommene som er siktet for den påståtte ugjerningen stiller seg uforstående til siktelsen. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de fem personene som er avhørt av politiet i saken i Verdal, sier at deres versjon av hendelsen er svært forskjellig fra Jacob Kutehs historie. Han avviser at episoden var rasistisk motivert.

Trodde det var en kjenning - Vi trodde først at vi fulgte etter en kjenning av oss som bodde i det samme området, fordi jeg trodde jeg kjente igjen bilen han, sier 23-åringen i et anonymt intervju til Adressa.no.

Personene stiller seg uforstående til siktelsen de nå har blitt konfrontert med av politiet. Tidlig lørdag morgen kjørte de i bilen på vei fra en fest, og fulgte etter en bil som de trodde var en kompis. Etter å ha fulgt bilen opp i samme boligfelt der en kompis bodde, snudde de etter at de skjønte at de hadde tatt feil.

- Vi snudde ikke engang på hans gårdsplass, men et par hus bortenfor, sier 23-åringen, som ikke er fra Verdal.

Han sier at Kuteh kom mot dem med en snøspade da de skulle snu, og kakket den i bilen. Mannen sier at han da gikk ut av bilen.

- Mannen ropte at han skulle anmelde oss og at vi var rasister. Jeg forklarte ham at vi ikke var det, og at vi ikke var ute etter å ta ham. Jeg sa også hele navnet mitt til ham. Hvorfor skulle jeg gjort det, om jeg ville gjøre ham noe?

23-åringen sier videre at han tok fra ham gjenstanden han hadde i hendene, og kastet den bort. Så gikk han mot bilen igjen.

Ble sparket - Da ble jeg sparket bakfra så jeg falt på kneet. Etterpå holdt han meg fast, sier han til Trønde-Avisa.

Politiet har ikke etterforsket saken ferdig ennå, men har helt fra første stund uttalt at det er stor forskjell på det fornærmede og de siktede i saken har bragt på det rene av opplysninger i saken.

Dagbladet var i går i kontakt med Jacob Kuteh. Han hadde da store smerter etter å ha blitt sparket og slått. Han kunne fortelle at en av personene som overfalt ham skal ha sagt at de «ikke liker innvandrere i Verdal». Kuteh er opprinnelig fra Liberia.

- Jeg sa jeg ikke hadde gjort noe galt, og løp på verandaen. Da kom det flere personer til. Jeg ble sparket og slått i hodet og kroppen, kastet i bakken og slått med en spade av tre eller fire personer. Det var en forferdelig opplevelse, sier Jacob til Dagbladet.

Personene som er avhørt i saken innrømmer at de var påvirket av alkohol, men at de ikke var så beruset at de ikke husker hva som skjedde utenfor huset. De påpeker også at de hadde en sjåfør som var edru, og som har samme oppfatning av hva som skjedde.

23-åringen forstår at folk reagerer, hvis historien var sann.

- Stemmer ikke - Hvis det hadde vært slik at fem personer hadde banket opp en mann fordi han var mørkhudet, skjønner jeg det, men dette stemmer ikke, sier han til Trønder-Avisa.

Jacob Kuteh mener de involverte personene lyver, og fastholder sin forklaring på hva som skjedde.

- Jeg er en gift mann med fire barn. Jeg ville aldri ha startet en krangel med en ungdomsgjeng utenfor mitt eget hus, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!