Stiller sin plass til disposisjon

Odd Roger Enoksen stilte lørdag sin plass som Senterparti-leder til disposisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han overlater arbeidet med å finne en ny Sp-leder til partiets valgkomité foran neste års landsmøte.

Enoksen sa dette i sitt innlegg på partiets landsstyremøte i Asker lørdag.

Dermed står partiets valgkomité fritt til å finne en ny partileder. Etter at både sentralstyremedlem Marit Arnstad og 1.nestleder Åslaug Haga har sagt at de ikke er lederkandidater, kan Enoksen likevel bli gjenvalgt som leder på landsmøtet til våren.

Partilederens kunngjøring ble tatt til etterretning av landsstyret.

- Jeg erkjenner at Senterpartiet under min ledelse ikke har innfridd de forventninger man bør ha til partiet - at valget i fjor ikke ga det løft partiet burde fått. Jeg vil derfor underrette valgkomiteen om at jeg stiller min plass til disposisjon. Jeg vil be valgkomiteen stille med blanke ark og på et fritt grunnlag foreslå den partileder de mener er best skikket til å lede partiet videre, sa Senterpartileder Odd Roger Enoksen i sin tale til Sps landsstyremøte i Asker 12. oktober.

Enoksen kom i sin tale til landsstyret også med harde angrep på regjeringen som legger opp til økt privat forbruk for de rikeste.

- Kommunene varsler kutt i skole, kutt i eldreomsorg, kutt i kulturtilbud og kutt i tilbud til barn og unge - uten at dette gjør noe inntrykk på regjeringas folk, som legger opp til en vekst i privat konsum som er sju ganger større enn veksten i offentlig konsum, sa Enoksen, som også tok og til orde for økt bruk av oljepenger.

NTB