Stiller tøffe krav til Sp

- Senterpartiet kan ikke være med å administrere en politikk som går på helsa løs for folk, sier Senterungdommens nyvalgte leder, Sigbjørn Gjelsvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjelsvik mener Sp må ta et internt oppgjør i regjeringen og kreve veto når det gjelder fire EU-direktiver som kommer til høsten.

- Å sitte i regjering er slett ikke et mål i seg selv. Utnytter ikke Sp mulighetene en har, har ikke partiet noe i en regjering å gjøre, sier Gjelsvik. Det er sentrumsregjeringens aksept av veterinæravtalen som innebærer at Norge overtar EUs regler for handel med matvarer og levende dyr, som har provosert Senterungdommens leder til å komme med dette utspillet.

Skremt

- Det som skremmer meg i denne saken er at sentrale KrF-ere med Einar Steensnæs og Kåre Gjønnes i spissen, har snudd. Nå argumenterer de for en avtale de tidligere har gått sterkt imot, til tross for fare for smitte av dyresykdommer, sier Gjelsvik.

- Det lover ikke bra for direktiver som sannsynligvis kommer til høsten og som vil ha stor betydning for folkehelsa.

Direktivene Gjelsvik krever at regjeringen skal legge ned veto mot er: Patent på liv, matsminkedirektivene, tilsetningsstoffer i barnemat og merking av genmodifisert mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer