Sp-topp i Oslo Jan Bøhler

Stiller ultimatum om Ullevål sykehus

Senterpartiet kan ikke sitte i en regjering som legger ned Ullevål sykehus. Det slår Sp's toppkandidat i Oslo, Jan Bøhler, fast.

ULTIMATUM: Senterpartiet kan ikke sitte i en regjering som vil legge ned Ullevål sykehus, slår Jan Bøhler fast. Her er toppen på Sps Oslo-liste i regjeringskvartalet sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum og Sps gruppeleder i Oslo, Bjørg Sandkjær. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ULTIMATUM: Senterpartiet kan ikke sitte i en regjering som vil legge ned Ullevål sykehus, slår Jan Bøhler fast. Her er toppen på Sps Oslo-liste i regjeringskvartalet sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum og Sps gruppeleder i Oslo, Bjørg Sandkjær. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En regjering der Sp er med, må slå fast at vi skal beholde Ullevål sykehus og bygge det skrittvis ut, sier Bøhler til Dagbladet. Han mener å ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i ryggen i sitt tydelige krav.

- Jonas må snu

Vedum har tidligere sagt til Dagbladet at han vil legge all kraft inn på å få Jonas Gahr Støre til å snu i saken. Ap på Stortinget har støttet regjeringen i planen om å legge ned Ullevål sykehus, bygge nytt sykehus på Gaustad og på Aker. Ullevål sykehus sin skjebne blir en stridssak i forhandlingene mellom Ap og Sp, dersom de kommer til regjeringsforhandlinger.

Å hindre at Ullevål sykehus med landets beste akuttmedisinske miljø legges ned, er den viktigste enkeltsaken for Bøhler i denne valgkampen.

- Det er årsak nummer én til at jeg meldte meg ut av Arbeiderpartiet. Jeg stemte mot min partigruppe flere ganger, og kunne ikke fortsette med det. Sp har et 100 prosent klart standpunkt, sier Bøhler.

- Dobbeltkommunikasjon

Han sier det er stort engasjement blant Oslo-velgerne rundt Ullevål sykehus, og stor usikkerhet.

- KrF, Venstre og Frp i Oslo sier de er mot å legge ned Ullevål sykehus. Men samtidig fører de valgkamp til støtte for fortsatt Solberg-regjering, som vil legge ned sykehuset. Da blir det veldig uklart for velgerne. Stortinget har behandlet saken fem ganger, og hver gang har KrF og Venstre støttet planen til Bent Høie. Den siste gangen støttet Frp oss på et par punkter, sier Bøhler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer