Flertall for å fjerne Trump med grunnlovstillegg:

Stiller ultimatum til Pence

Representantenes hus har vedtatt et resolusjonsforslag som ber USAs visepresident Mike Pence om å avsette Donald Trump. Pence har allerede sagt at han ikke kommer til å gjøre det.

UEGNET: Flertallsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi langer ut om Donald Trump og hans oppførsel under stormingen av Kongressen. VIDEO: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I natt stemte et flertall i Representantenes hus for å vedta et resolusjonsforslag som ber USAs visepresident Mike Pence om å iverksette det 25. grunnlovstillegget, og avsette president Donald Trump.

223 av de 435 medlemmene av Representantenes hus stemte for forslaget. En republikaner, Adam Kinzinger fra Illinois, stemte for forslaget, mens resten stemte imot.

Representantenes hus stiller med det et ultimatum til visepresidenten, som nå har et døgn på seg til å avsette presidenten, men Pence har allerede sagt at han ikke vil avsette Trump.

Mens avstemningen pågikk i natt ble det kjent at Pence hadde sendt et brev til flertallsleder i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi.

I brevet skrev Pence at han ikke kommer til å utløse det 25. grunnlovstillegget, og avsette Trump.

- Jeg mener ikke at en slik handling er i vår nasjons beste interesser, og jeg mener heller ikke at det er i tråd med grunnloven, skrev visepresidenten i brevet.

Han skrev videre at mekanismen ikke bør brukes som «straff eller maktran». Han skrev også at det er ment for tilfeller der «en president er helsemessig eller mentalt ute av stand» til å utføre jobben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer