Stilling ledig: Jurymedlem

Spesialrådgiver Jan H. Gudevoll i Fredrikstad kommune vil gå nye veier i arbeidet med å skaffe jurymedlemmer og meddommere. Han vurderer nå å reklamere for lekdommervervet i avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal skaffe 152 lekdommere til lagmannsretten og 1000 meddommere til tingretten, og jobber med dette over lang tid. I Fredrikstad er det jeg som står for rekrutteringen, ikke et politisk utvalg. Vi tar hensyn til aldersfordeling, yrkesmessig balanse og vil unngå den politiske tendensen i det hele. Vi velger også politikere, men de har ingen enerett til å bli lekdommere. Vi kontakter industrien og næringslivet i kommunen og bruker kontaktnettet for å finne folk. Det er ikke slik at vi bare kjører forrige periodes liste over lekdommere gjennom, og vi er veldig påpasselige med å ikke bruke partienes valglister. Her skal det mikses, sier Jan H. Gudevoll.

- Vi velger mange bra folk fra kommunen, men det er viktig at folk ikke oppfatter at dette valget er et internt kommuneanliggende. Ingen gruppe må skape en slagside i utvalget, påpeker han.

- Jeg vurderer seriøst å sette en annonse i lokalavisa for å rekruttere nye lekdommere før neste valg. På den måten kan vi rekruttere samfunnsinteresserte mennesker som vi ikke når gjennom de prosessene vi bruker i dag, sier Gudevoll.