Stilsikker OL-thriller

Tre ulike, men svært ambisiøse kvinner er vinklene som danner trekanten i «Sprengeren», thrilleren som for to år siden gjorde debutanten Liza Marklund til bestselgerforfatter i Sverige, og som nå lanseres internasjonalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utgangspunktet er dette: Stockholm skal arrangere sommer-OL. En uke før jul eksploderer en bombe i et av OL-anleggene, og restene av et lik blir funnet. Liket viser seg å være OL-sjefen selv, Christina Furhagen. Mord eller OL-attentat? Snart slår Sprengeren til igjen. Den nye lederen for Kvällspressens kriminalredaksjon, Annika Bengtzon, følger saken tett, og oppdager at Furhagen hadde en fortid ingen kjente og levde et dobbeltliv. Den tredje sentrale kvinnen er nettopp den ukjente Sprengeren.

Alle er de kvinner som på hvert sitt vis har kjempet seg oppover i det mannsdominerte hierarkiet og stanget hodet i glasstaket. Deres liv vikles inn i hverandre i denne thrilleren.

Tabloid

Det blir snart klart at Marklund løper flere ærend. Foruten å skrive spennende underholdning, ønsker hun å gi en kritisk skildring av livet i en tabloidavis. Og hun ønsker å fortelle om tre ulike kvinners kamp for å bli akseptert blant kolleger og likemenn .

Som kritisk blikk på pressen blir det hele forholdsvis forutsigbart og uinteressant. I løpet av nærmere 400 sider får hun ikke fortalt mer enn at tabloidjournalistene utelukkende værer førstesideoppslag der andre ser sorg og personlig tragedie, og at avisenes ledere utelukkende tenker på penger og størrelsen på opplaget, noe man strengt tatt må kunne si at vi visste fra før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer