Systembolaget på Twitter

Stilte burkaspørsmål til polet. Så tok det av.

En kverulant på Twitter utfordret svenske Systembolaget på id-reglene. Da var det gjort.

KREVER LEGITIMASJON: Vinkjøp krever, som de fleste vet, sikker id. Hva da med folk som av en eller annen grunn skjuler ansiktet? Foto: Shutterstock
KREVER LEGITIMASJON: Vinkjøp krever, som de fleste vet, sikker id. Hva da med folk som av en eller annen grunn skjuler ansiktet? Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Om noen kommer inn i butikken med heldekkende klær (burka) og skal handle sprit, vin og øl, krever dere at hen viser ansiktet sitt så det stemmer overens med id? Takk for svar!, var første spørsmål fra en twitterbruker til Systembolagets twitterkonto forrige uke.

- Hei! Dette er i prinsippet aldri et problem i våre butikker ettersom mennesker i burka/nikab ikke har for vane å konsumere alkohol. Skulle noen komme i slike klær, ville vi naturligvis bedt om å få se ansikt og godkjent ID, var svaret.

- Ja dere har rett i at de ikke konsumerer alkohol, men det er ikke det samme som å kjøpe alkohol! Så lurer jeg på hvorfor dere forutsetter at det er en muslim under burkaen? Hvem som helst kan jo kjøpe en burka og ta den på seg!

Så var kverulant-konkurransen i gang. Systembolaget har blitt pepret med ulike scenarier som twitterbrukere har undret seg over hvordan det svenske svaret på vinmonopolet løser.

- Unnskyld at jeg hopper inn i tråden på denne måten, men hvordan gjør dere det med astronauter? Om de har romdramkt på seg? Sjekker dere leg da?

Samme person undret seg tydeligvis over flere ting, og kom med et spørsmål til før Systembolaget rakk å svare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer