Stilte mistillit - ble nestleder

Forslaget om mistillit mot Naturvernforbundets leder, Heidi Sørensen, kom etter at det ble kjent at TV-aksjonsmidler var brukt til driften av forbundet. Mannen som fremmet mistilliten ble kort etter ble valgt som hennes nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tok en risiko

Dagbladet avslørte fredag at Naturvernforbundet har brukt 2,3 millioner kroner av midlene fra fjorårets TV-aksjon «Miljø for livet», til å berge sin egen skrantende økonomi.

Daværende leder for innsamlingsrådet, høyesterettsadvokat Ørnulf Hagen, reagerte skarpt på forholdet og mener Naturvernforbundet har ført det norske folk bak lyset med sine disposisjoner.

I Naturvernforbundet har saken vært kjent helt siden et landsstyremøte i april.

På samme møte ble ledelsen kritisert for manglende økonomisk styring og stort underskudd i 1996. Oppvasken resulterte i at det ble reist mistillit mot Heidi Sørensen.

Nestleder

Forslaget ble dengang nedstemt med 13 mot 8 stemmer og Heidi Sørensen ble gjenvalgt på landsmøtet to måneder seinere. Samtidig som Sørensen ble valgt til leder, ble Erik Solheim valgt til nestleder. Han er mannen som to måneder tidligere fremmet mistillitsforslaget mot lederen.

Heidi Sørensen har altså en nestleder som ikke har tillit til henne som leder.

Det har ikke lykkes Dagbladet å nå Heidi Sørensen. Naturvernforbundet opplyser at hun er på ferie. De bekrefter at hun har bedt om å bli skjermet.

Heidi Sørensen er klar over presseoppslagene de siste dagene, og har selv vært i kontakt med avisa Nationen for to dager siden.

Tapt flere ganger

Valget av Erik Solheim er ikke første gang Heidi Sørensen har tapt kampen om hvilke personer hun skal ha rundt seg. Da generalsekretær skulle velges, fikk ikke Heidi Sørensen valgt sin kandidat.
Sørensen ønsket seg da den nåværende miljøvernministeren, Guro Fjellanger, som generalsekretær, men hun tapte i landsstyret med hårfin margin.
Generalsekretær ble i stedet Terje Kronen. Han er av Natur og Ungdom som den som har skyld i det økonomiske kaoset. Andre krefter i forbundet plasserer ansvaret hos leder Sørensen.

Heidi Sørensen
ØNSKET: Heidi Sørensen ville ha Guro Fjellanger som generalsekretær, men fikk Erik Solheim, som fremmet mistillitsforslag mot Sørensen.