Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stina (40) omkom i flyulykken i Umeå

- Hun er så veldig savnet. Det finnes ingen som henne, sier bestevenninna.

OMKOM: Stina Hägglöf omkom i flystyrten. Foto: Privat
OMKOM: Stina Hägglöf omkom i flystyrten. Foto: Privat Vis mer

Stina Hägglöf er en av de ni som omkom i flystyrten i Umeå i Sverige søndag. Det bekrefter bestevenninna Terese Lindbäck overfor Dagbladet.

Det er bare timer siden svenske medier meldte at de omkomne er identifisert. Sju menn og to kvinner døde, åtte av dem var fallskjermhoppere, og én var pilot. De omkomne var mellom 20 og 55 år, seks av dem var i 20-åra.

Expressen har siden snakket med Stina Hägglöfs mor, Margaretha.

- Det er ubeskrivelig. Som om hjertet slites ut av kroppen, sier Margaretha Hägglöf til avisa.

Gjorde flere hopp

Ifølge avisa bodde Hägglöf ti år i Oslo og utdannet seg til kokk. Hun skal etter hvert ha flyttet til Umeå, hvor hun var butikksjef på supermarkedet Snabbgrossen.

Moren beskriver henne som driftig og målbevisst. Hun var også veldig opptatt av fart og spenning - noe som fikk henne interessert i fallskjermhopping.

Søndag 14. juli hadde Hägglöf allerede tatt flere fallskjermhopp. Det tredje hoppet skal ha gått veldig bra, noe hun fortalte moren om på telefon, skriver Expressen.

Det var det siste Margaretha Hägglöf hørte fra dattera.

- Min aller kjæreste

1,5 time før Hägglöf omkom i den fatale ulykken, sendte hun en tekstmelding til bestevenninna Terese Lindbäck.

Ifølge venninna var hun i ekstase over at hun hadde fått godkjent et hopp.

Stina skulle ta 16 fallskjermhopp den søndagen. Slik ble det ikke.

- Hun er så veldig savnet, og det finnes ingen som Stina. Hun var min aller kjæreste, fineste, nærmeste bestevenn, skriver Lindbäck i en SMS til Dagbladet seint fredag kveld.

Flyulykken som tok ni menneskeliv, er Sveriges verste på 30 år. Mandag kveld ble det avholdt en minnestund i Umeå stads kyrka. Dagbladets reporter på stedet kunne melde at flere av de frammøtte virket svært preget av hendelsen.

UMEÅ: Et fly med ni personer om bord har krasjet i Umeå. Alle har omkommet. Video: Expressen Vis mer

- Vingen revet av

Den svenske havarikommisjonen har bekreftet at deler av den ene vingen på ulykkesflyet ble revet av i lufta. Svenske myndigheter jobber på spreng for å finne svar på hvorfor flyet gikk fra hverandre i lufta.

Flyet av typen GippsAero GA8 Airvan lettet fra Umeå klokka 13.33, og politiet ble varslet om flystyrten klokka 14.12.

I døgnet etter ulykken ble området undersøkt av politiet og representanter fra havarikommisjonen. De håper at vrakrestene kan gi dem mer informasjon om hendelsesforløpet, og at vitner kan gi dem et bilde av årsakssammenhengen.

Det er også en mulighet for at eventuelle telefoner og iPader som var om bord på flyet kan inneholde interessant informasjon om minuttene før flyet havarerte.

Hans Ytterberg i havarikommisjonen har tidligere fortalt at det ikke finnes noen såkalte svarte bokser i flytypen. Det er likevel mulig å finne ut av hva som har skjedd, men dette kan ta flere uker.

Det ble heller ikke sendt noe nødanrop fra flyet.

Da Dagbladet var på ulykkesstedet mandag, ble vrakrester hentet opp av vannet - blant annet det som ser ut som en vinge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media