TILBAKE I NORGE:  Stina Brendemo Hagen skal være tilbake i Norge. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
TILBAKE I NORGE: Stina Brendemo Hagen skal være tilbake i Norge. FOTO: HENNING LILLEGÅRDVis mer

- Stina Brendemo Hagen tilbake i Norge

Den kokaindømte Stina Brendemo Hagen er tilbake i Norge etter at hun flyktet fra Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kokaindømte Stina Brendemo Hagen er tilbake i Norge. Det bekrefter hennes advokat Frode Sulland overfor VG Nett.

Dagbladet får det samme bekreftet fra advokat Stine Laier Nybø ved Sullands advokatkontor Hestenes og Dramer & Co, som håndterer saken mens Sulland er i utlandet.

- Jeg kan bekrefte at hun er i Norge. Jeg har ikke kjennskap til hvordan hun kom seg hit, og har ingen ytterligere kommentarer nå, sier Laier Nybø til Dagbladet.

Ifølge VG Nett skal 20-åringen ankommet Norge i dag med en av utenlandsferjene.

Dramatisk flukt Bladet Alfa skrev i forrige nummer om Brendemo Hagens flukt fra Bolivia. Hun flyktet etter at hun var løslatt mot kausjon. 

Ifølge Alfa fikk hun hjelp til flukten av leiesoldater fra et internasjonalt selskap.

Statsadvokat Petter Mandt ble i dag blitt orientert om at Stina Brendemo Hagen er tilbake i Norge av advokatkontoret til forsvarsadvokat Frode Sulland.

Dukket ikke opp som vitne Brendemo Hagen skulle etter planen vitnet i den norske delen av Bolivia-saken der hennes tidligere reisepartner, en 21 år gammel kvinne fra Lillesand, sto tiltalt. Mens rettssaken gikk i Oslo tingrett, var 21-åringen fremdeles på rømmen.

Dommen er ventet å komme om kort tid.

- Vi hadde stevnet henne som vitne, men det er hun jo for sein til. Vi tar opplysningen om at hun har kommet til Noreg til etterretning. Hvis den ankes kan det bli aktuelt å stevne henne som vitne igjen, men det er prematurt å si nå, siden dommen i saken ikke har kommet ennå, sier Mandt til Dagbladet.

Kokaindømt Brendemo Hagen holdt på med å sone en dom på 10 år og åtte måneder for forsøk på kokainsmugling. Hun ble pågrepet sammen med to andre norske jenter på flyplassen i Cochabamba i mai 2008, med det som først ble meldt å være 22, kilo kokain i bagasjen. Men fordi det ble målt på feil måte etter norske rutiner, ble mengden nedjustert til 11 kilo i den norske delen av saken.

Den 21 år gamle kvinnen fra Lillesand som står tiltalt i Oslo tingrett klarte tidligere å rømme til Norge.

Det norske utenriksdepartementet er ikke orientert om at hun skal være tilbake i Norge, og har heller ikke blitt kontaktet av bolivianske myndigheter.