Vulkanutbrudd på St. Vincent:

Stina flyktet fra vulkanen: - Redd

Siden 2006 har norske Stina Herberg bodd og jobbet på den karibiske øya St. Vincent. Det siste døgnet har hun opplevd et drama uten like.

VULKANUTBRUDD: Over 16 000 personer i visse områder på den karibiske øya St. Vincent fikk torsdag beskjed om å evakuere. Fredag fikk vulkanen La Soufriere utbrudd. Foto: Reuters / NTB
VULKANUTBRUDD: Over 16 000 personer i visse områder på den karibiske øya St. Vincent fikk torsdag beskjed om å evakuere. Fredag fikk vulkanen La Soufriere utbrudd. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden januar har befolkningen på den karibiske øya St. Vincent vært klar over at noe kunne skje.

Torsdag kom meldingen de alle fryktet: Et vulkanutbrudd var nært forestående.

Et halvt døgn seinere smalt det bokstavelig talt fra vulkanen La Soufriere.

Måtte evakuere

Norske Stina Herberg, opprinnelig fra Rjukan, er én av cirka 16 000 innbyggere som har måttet flykte fra områdene rundt vulkanen. Hun beskriver det siste døgnet som svært dramatisk.

Dagbladet ringer henne like etter at hun har ankommet byen Buccament - og trygghet. Da hadde hun etter 18 timer på farta endelig fått i seg noe mat.

- Det eksploderte igjen for cirka 15 minutter siden. Jeg sitter her og summer meg litt nå. Ser på bilder av det som har skjedd. Det er helt uvirkelig, sier hun innledningsvis, før hun begynner å fortelle mer detaljert om det uvirkelige døgnet hun og tusenvis av andre har lagt bak seg.

Det er så langt ikke meldt om personskader i forbindelse med dagens vulkanutbrudd, men seint fredag kveld norsk tid kom statsminister Ralph Gonsvalves med nok en oppfordring til innbyggerne i røde søner:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer