LØSLATT: Stina Brendemo Hagen ble gravid i fengsel. Hun er nå løslatt etter kausjon. Foto: Ragnhild Avdem Fretland / Dagbladet
LØSLATT: Stina Brendemo Hagen ble gravid i fengsel. Hun er nå løslatt etter kausjon. Foto: Ragnhild Avdem Fretland / DagbladetVis mer

Stina løslatt mot kausjon på 350 000 kroner

Var idømt 10 års fengsel i Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stina Brendemo Hagen (21), som i fjor ble dømt til 10 års fengsel for forsøk på kokainsmugling i Bolivia, er løslatt fra fengsel.

21-åringen som har fått barn mens hun har sittet fengslet i San Sebastian-fengselet i Cochabamba, slapp i slutten av juli fri mot å betale 350 000 kroner i kausjon, skriver lokalavisa Los Tiempos.

Opplysningen blir bekreftet av kvinnens advokat.

- Jeg kan bekrefte at hun er løslatt mot kausjon, sier advokat Frode Sulland til VG.

Må være i byen Han kjenner ikke til flere detaljer rundt avtalen.

Det som imidlertid er klart, er at Brendemo Hagen må melde seg jevnlig for fengselsvesenet og har ikke lov til å forlate den bolivianske byen.

I april i fjor ble både 21-åringen og en 25 år gammel norsk kvinne dømt til 13 års fengsel for å ha forsøkt å smugle 22,4 kilo kokain til Norge. Dommene ble senere redusert til ti år og åtte måneder.

Fortsatt i fengsel 25-åringen sitter fortsatt i kvinnefengselet i San Sebastian, men også hun håper å kunne sone utenfor fengselsmurene mot kausjon, ifølge VG.

En annen av de kokaintiltalte jentene, en 21-årig kvinne, rømte til Norge i mai fjor.

Oslo tingrett 5. september Kripos har etterforsket de norske forgreningene til Bolivia-saken.

Rettssaken mot 21-åringen som klarte å rømme i fjor, og fire andre personer i 20-årene, starter i Oslo tingrett 5. september.

To kvinner som ble brukt som kurerer i den samme narkotikaligaen, ble i fjor dømt til nærmere seks års fengsel for å ha forsøkt å smugle 6,25 kilo kokain inn til Norge.

(NTB).