STRENGE STRAFFER: Både Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen ble i kveld dømt til fengsel i Bolivia. Her trøstes Brendemo Hagen av moren etter dommen. Foto: Henning Lillegård
STRENGE STRAFFER: Både Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen ble i kveld dømt til fengsel i Bolivia. Her trøstes Brendemo Hagen av moren etter dommen. Foto: Henning LillegårdVis mer

Stina og Madeleine fikk 13 år og fire måneder fengsel

Stina gråt i mors armer etter dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| COCHABAMBA (Dagbladet): Kokaintiltalte Stina Brendemo Hagen (19) og Madeleine Rodriguez (23) har fått dommene sine opplest i rettssalen i Cochabamba, etter å ha ventet på dommerne i fem timer.

De ble begge dømt til 13 år og fire måneder i fengsel.

Det hersket en dramatisk stemning i retten da dommen ble forkynt.

Stina Brendemo Hagen brøt først ut i gråt, men forsøkte å bevare fatningen. Madeleine Rodriguez brast ut i gråt.

Stina kastet seg om skuldrene på moren, som var til stede i retten. De forsøkte å trøste hverandre, men tårene var ikke til å stoppe.

Varetekt trukket fraRodriguez og Brendemo Hagen ble fraktet tilbake til fengselet få minutter etter at dommen ble lest opp.

All varetektstid for de to, som ble tatt på flyplassen i Cochabamba 19. mai 2008, blir trukket fra.

Norskbolivianske Augusto Toro-Blacutt (24) ble dømt til 20 års fengsel. Hans onkel, Alex Ramiro Blacutt, er også dømt til 20 års fengsel. De resterende seks tiltalte i saken ble frikjent.

Toro-Blacutt satt og stirret stivt framfor seg etter at dommeren hadde avsluttet.

Kriminell gruppeAktoratet la ned påstand om 15 års fengsel for Brendemo Hagen.

For Madeleine Alicia Rodriguez og Augusto Toro Blacutt ble det lagt ned påstand om 25 års fengsel, med ønske om at straffen ble forlenget med ytterligere en tredjedel, fordi aktoratet mener de er del av en kriminell organisasjon. 

• Les oppdateringene fra rettssalen i vårt livestudio.