ANTE INGENTING: Stinas advokat sier han ikke ante at hun planla å rømme. Han sier hun før flukten avtalte å møte en norsk journalist. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
ANTE INGENTING: Stinas advokat sier han ikke ante at hun planla å rømme. Han sier hun før flukten avtalte å møte en norsk journalist. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

- Stina skulle møte norsk journalist da hun forsvant

Reporteren skal ha kjent til Stinas fluktplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - 8. august sa Stina til meg at den norske journalisten ringte fra Santa Cruz. Hun fortalte at de avtalte et intervju her i Cochabamba den påfølgende helga, sier advokat Jesus Antezana til Dagbladet.
 
Det er den samme helga da Stina Brendemo Hagen forsvant.

- Hun virket veldig glad over samtalen med journalisten, og sa hun gledet seg til møtet, sier  Antezana.
 
Spa-besøk Flere personer Dagbladet har snakket med påstår journalisten jobber for et norsk magasin. Kilder med kjennskap til etterforskningen har påstått at journalisten kjente til at Stina ville rømme og hennes fluktplaner for å komme ut av Bolivia.

Bekjente av Stina forteller til Dagbladet at Stina Brendemo Hagen forklarte at hun, sammen med den aktuelle journalisten, skulle reise på en «spirituell spa- og opplevelsesreise» i utkanten av Cochabamba den aktuelle helga.

I perioden før Stina rømte skal det ifølge lokale medier ha vært en gruppe nordmenn i Cochabamba for å kartlegge det praktiske rundt flukten.

Kommenterer ikke Dagbladet har i gjentatte henvendelser til det norske magasinet spurt om det stemmer at en av deres reportere møtte Stina på det aktuelle tidspunktet i Bolivia, og om det stemmer at de kjente til at hun ville rømme fra kokaindommen.

Magasinet ønsker ikke å kommentere henvendelsene fra Dagbladet.

Avtalte «intervju» Dagbladet får bekreftet følgende tidslinje for Stinas flukt:

• Lørdag 30. juli: Hagen løslates mot kausjon.

• Mandag 8. august: En journalist ringer Stina. Journalisten er i Santa Cruz i Bolivia. De avtaler «et intervju» i Cochabamba påfølgende helg.

• Torsdag 11. august: Advokat Jesus Antezana får en telefon fra Ian Hornsby, Norges konsul i La Paz i Bolivia. Han spør hvor Stinas pass befinner seg, noe Antezana synes er rart. Det er beslaglagt av retten, sier han.

• Fredag 12. august: Ifølge NRK blir Antezana oppringt av Stinas romkamerat hos den kristne organisasjonen hun bor hos, som forteller at den kokaindømte kvinnen ikke hadde vært hjemme.

• Mandag 15. august: Antezana blir oppringt fra konsul Ian Hornsby på ny. Han sier at Stina har rømt til Brasil, og at hun har vært på den norske ambassaden for å be om pass til henne og sønnen. Den norske ambassaden avslår søknaden til Hagen.