Stine (17) døde av vanlig ecstasy

Mitsubishi-pillene i lommene til Stine Kristiansen (17) inneholdt ikke stoffet som tok livet av to menn i Danmark. For første gang har noen dødd av ecstasy-forgiftning i Norge. I morgen bisettes jenta i Eidsfoss kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 12 i dag fikk lensmannen i Nedre Eiker Kripos-analysen av de tre pillene. De inneholder cirka 103 milligram MDMA. Det er en helt vanlig brukerdose av virkestoffet i ecstasy-piller.

Pillene som tok livet av danskene inneholdt det livsfarlige amfetamin-stoffet PMA. Fordi de hadde samme Mitsubishi-logo som pillene til 17 år gamle Stine Kristiansen, forventet politiet å finne PMA.

- Vi har undersøkt disse pillene så godt vi kan, og vi har ikke påvist andre rusmidler enn MDMA, fastslår overingeniør Tormod Bønes i Kripos.

- Tatt for mange piller

Tidligere har rusbrukere dødd av MDMA i kombinasjon med andre stoffer. Dette er trolig det første rene MDMA-dødsfall i Norge.

- Vi tolker dette dithen at jenta har dødd fordi hun har tatt for mange piller. Vi anser dermed saken som avsluttet, sier lensmannsførstebetjent Sjur Kortgaard i Nedre Eiker til Dagbladet.no.

Stine Kristiansen vil bli bisatt i morgen klokka 13 i Eidsfoss kirke i Hof i Vestfold.

Blir for varm

Mora fant tre ecstasy-piller i datterens lommer, men politiet vet ikke hvor mange piller jenta har spist. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste i går at 17-åringen døde av svikt i indre organer - sannsynligvis forårsaket av forgiftning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer