Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stine (17) døde av vanlig ecstasy

Mitsubishi-pillene i lommene til Stine Kristiansen (17) inneholdt ikke stoffet som tok livet av to menn i Danmark. For første gang har noen dødd av ecstasy-forgiftning i Norge. I morgen bisettes jenta i Eidsfoss kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12 i dag fikk lensmannen i Nedre Eiker Kripos-analysen av de tre pillene. De inneholder cirka 103 milligram MDMA. Det er en helt vanlig brukerdose av virkestoffet i ecstasy-piller.

Pillene som tok livet av danskene inneholdt det livsfarlige amfetamin-stoffet PMA. Fordi de hadde samme Mitsubishi-logo som pillene til 17 år gamle Stine Kristiansen, forventet politiet å finne PMA.

- Vi har undersøkt disse pillene så godt vi kan, og vi har ikke påvist andre rusmidler enn MDMA, fastslår overingeniør Tormod Bønes i Kripos.

- Tatt for mange piller

Tidligere har rusbrukere dødd av MDMA i kombinasjon med andre stoffer. Dette er trolig det første rene MDMA-dødsfall i Norge.

- Vi tolker dette dithen at jenta har dødd fordi hun har tatt for mange piller. Vi anser dermed saken som avsluttet, sier lensmannsførstebetjent Sjur Kortgaard i Nedre Eiker til Dagbladet.no.

Stine Kristiansen vil bli bisatt i morgen klokka 13 i Eidsfoss kirke i Hof i Vestfold.

Blir for varm

Mora fant tre ecstasy-piller i datterens lommer, men politiet vet ikke hvor mange piller jenta har spist. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste i går at 17-åringen døde av svikt i indre organer - sannsynligvis forårsaket av forgiftning.

Ecstasybruk fører til økt puls og blodtrykk som varmer opp kroppen. Dette kan skape blødningsforstyrrelser som skader de indre organene. Doktor Henning Mørland ved Statens rettstoksikologiske institutt er ikke overrasket over at Mitsubishi-pillene var vanlig ecstasy.

- Det er flere som har dødd av MDMA enn PMA - som ble funnet i de danske pillene, sier Mørland.

Russisk rulett

Rapporter fra England har påvist at noen få ecstasy-tabletter kan være dødelig.

- Vanligvis må man innta langt flere piller før det utgjør fare for livet. Men ecstasybruk er litt som russisk rulett, sier Mørland.

- Det er veldig individuelt hvor mange ecstasy-piller en person tåler før det innebærer livsfare. All ecstasybruk innebærer en viss uforutsigbarhet.

PILLENE: Dette er de tre ecstasy-pillene mora til Stine Kristiansen fant i datterens jakkelomme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media