Stine Sofies mor gruer seg

Stine Sofies mor Ada Sofie Austegard gruer seg til ankesaken etter Baneheia-drapene. -Nå får jeg alt opp igjen, det gjør meg kvalm og jeg blir dårlig ved tanken, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Austegard forteller til P4 at hun etter rettssaken i fjor mobiliserte krefter til å få det litt på avstand, men at alt nå kommer opp igjen.

- Jeg velger likevel å være til stede under saken. Hvis du mister et barn av sykdom, vil du ikke gå ut av rommet når barnet ditt skal dø. Du vil være der og holde barnet i hånden. Med Stine kunne jeg ikke det, og for meg blir det feil å ikke vite hva hun gikk igjennom. Stine måtte gå gjennom det, og da føler jeg at det er rett at jeg også på en måte må kunne klare det, sier hun.

Austegard bekymrer seg for at pressen skal bringe mer detaljerte opplysninger om hva som skjedde da drapene ble begått. Hun synes det har kommet ut nok detaljer til at folk flest skjønner at dett e er en alvorlig sak. Flere i familien hennes har ikke villet vite detaljene, og hun synes det skal respekteres.

  • Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble i juni i fjor dømt til fengsel i henholdsvis 21 år og 17 år for å ha drept Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Pau lsen (10) i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Ankesaken starter mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer