Stine Sofies mor holdt gripende 17. mai-tale

Torget i Grimstad har aldri vært så fullt av folk som da Ada Sofie Austegard holdt sin 17. mai-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talen ble holdt torsdag kveld i etterkant av borgertoget som endte på torget. Folk sto langt ut i sidegatene for å få med seg talen til Austegard som er mor til Stine Sofie Sørstrønen. Hun og Lena Sløgedal Paulsen ble voldtatt og drept 19. mai i fjor i Baneheia ved Kristiansand.

Det var en gripende stund for mange tilhørere på grunn av den spesielle situasjonen Austegard har vært i siden drapene i fjor. Hun takket spesielt innbyggerne i Grimstad.

- I dette vanskelig året har vi fått en varme og omtanke som for oss er enestående, sa hun.

I talen etterlyste Austegard lengre straffer for sedelighetsforbrytelser, slik at straffene står i forhold til folks rettsoppfatning. Hun tok også til orde for å opprette et barne-Kripos.

Austegard var kledd i bunad og sto på et podium på solsiden av torget med 17. mai-komiteen som en ramme rundt. Hun var klar i talen, men skalv litt i stemmen ved enkelte anledninger.

- Ta vare på dagen i dag for ingen vet hva morgendagen bringer og vær sammen med barna. De er ingen selvfølge, avsluttet hun.

(NTB)

GRIPENDE: Torget i Grimstad var stappfullt av mennesker da moren til et av Baneheia-ofrene, Ada Sofie Austegard, holt talen for dagen.Foto: SCANPIX
GRIPENDE: Torget i Grimstad var stappfullt av mennesker da moren til et av Baneheia-ofrene, Ada Sofie Austegard, holt talen for dagen.Foto: SCANPIX Vis mer
GRIPENDE: Torget i Grimstad var stappfullt av mennesker da moren til et av Baneheia-ofrene, Ada Sofie Austegard, holt talen for dagen.Foto: SCANPIX